Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collagenatalie

Natalie, 28, fick inte åka med bussen - räddades av Securitas

En sen natt när Natalie Cregård skulle åka hem till Landvetter från centrum tog batteriet i hennes mobiltelefon slut vilket gjorde att hon inte kunde visa upp sin sms-biljett på bussen. I stället började hon promenera, men fick hjälp från oväntat håll.

GP har tidigare berättat om bussföraren Shahin som såg till att 19-åriga Shna kom hem säkert i lördags kväll. Artikeln har berört många, däribland Natalie Cregård. Hon tycker att historien är fantastisk, men reagerade också på en sak som bussföraren sa.

- Han sa att de flesta gör så här. Det är långt ifrån sanning, säger Natalie Cregård.

Natten mellan den 20:e och 21:a februari var hon nämligen på väg från centrum hem till sitt hus i skogarna utanför Landvetter. Hon tog Grön Express från Heden, men när hon skulle byta till buss 611 i Solsten i Mölnlycke hade batteriet i hennes telefon tagit slut, och hon inte kunde visa upp sin sms-biljett. Bussföraren nekade henne då att åka med.

Hon fick börja promenera hem ensam längs Landvettersjön. Klockan var 03:40, det fanns ingen gångbana, hon saknade reflexer och kunde inte ringa någon. Och hon tänkte på historier om våldtäkter och mord som hon läst om. Men efter att ha gått i mörkret i 40 minuter dök en bil upp.

- Den kom körande mot mig men vände och stannade. Jag fullständigt livrädd och tänkte att nu är mina dagar räknade, säger hon.

Men när hon såg att det var en Securitas-bil med uniformerad man i så blev hon lugnare. Mannen sa att hon syntes dåligt och att hon inte borde promenera själv mitt i natten. Han erbjöd henne skjuts hem, vilket hon tacksamt tog emot.

- Jag förklarade vad som hade hänt, och frågade honom säkert fem gånger på vägen hem om han verkligen inte ville ha pengar, för det är ju inte hans jobb eller ansvar att köra hem mig.

Västtrafik har inte kunnat komma i kontakt med föraren som nekade Natalie, och säger att det är svårt att kommentera innan de har hela bilden. Men de beklagar att det blev som det blev.

- Resenärerna har ett ansvar att kunna visa upp en giltig biljett, men i det här fallet blev konsekvensen att hon fick gå länge ensam, och det är inte bra, säger Jens Holmberg, pressinformatör på Västtrafik, som också poängterar att deras bussförare har möjlighet att göra undantag från regler i vissa lägen.

- Som bussförare får man göra en bedömning av situationen och vad konsekvenserna kan bli, säger han.

Natalie Cregård vill rikta ett stort tack till den Securitas-anställde, som hon till sin besvikelse inte minns namnet på.

- Han är en hjälte. Han kan ju ha räddat livet på mig utan att vi vet om det.

Mest läst