Way out West satsar på alkoholfritt

ANNONS
|

Way out West vill satsa på hållbarhet. Sedan tidigare år säljer festivalen endast vegetarisk mat, och nu tar den nästa steg i riktningen genom att fokusera på alkoholfria alternativ. Bland annat kommer den mest centrala baren på festivalområdet att endast erbjuda drycker utan berusningsfaktor.

- Det kommer att bli mycket, mycket mer satsning på alkoholfritt. För gemene man är hållbarhet kopplat till klimatet, men den sociala biten är minst lika viktig. Vi kommer att försöka vända på allt och göra det alkoholfria till det centrala, säger Patrick Fredriksson från arrangörsföretaget Luger.

- Med tanke på att vi öppnar festivalen runt lunch och stänger vid 04 känns det fel att bara erbjuda alkohol.

ANNONS

Som ett led i satsningen släpper Way out West också en egen champagne – även den alkoholfri.

Ola Brokvist, arrangör på Luger och en av festivalens grundare,berättar att man vill lägga mer energi på kvaliteten och miljön. Alkoholen är en annan grej man kommer att fokusera på, eller snarare ta fokus ifrån.

– Å ena sidan så ska en festival absolut vara en stor fest. Men det finns också anledning att belysa att man inte behöver vara full som en kastrull, säger Ola Brokvist till GP.

Det handlar om enkla saker menar han. Som att alkoholen ofta radas upp i långa listor först i en meny och att de alkoholfria alternativen dyker upp först på slutet – och dessutom ofta är försvinnande få.

– Vi är inte inne på att göra festivalen alkoholfri. Men vi vill peka på normen och diskutera den. Inte för att vi tycker att drickandet på Way out West är problematiskt, men det här är ett bra forum.

ANNONS