Sveriges yngsta mästerkock. Jonathan Öhlund.
Sveriges yngsta mästerkock. Jonathan Öhlund.

Se minikocken sätta dit Mannerström

Jonathan Öhlund, 12 år, lät Leif Mannerström smaka på kålrabbi. - Du kunde kokt sellerin lite mer, gubben, säger Mannerström.

ANNONS
|

Det är i den nya säsongen av Sveriges yngsta mästerkock, som visas på TV4 på onsdagar, som 12-årige Jonathan Öhlund från Söderköping får den konstiga kommentaren från Mannerström.

- Vad tusan menar han? Pratar han med någon annan nu? Vad håller han på med? Jag blev lite chockad där, faktiskt, säger Jonathan Öhlund.

Skulle du själv ta fel på selleri och kålrabbi?

- Jag skulle nog inte göra det, de kan se lite lika ut när man har skurit dem i stavar, men inte är de så lika i smaken.

I klippet rättar Jonathan Öhlund jurymedlemmen, men det verkar först som att Leif Mannerström inte vill gå med på sitt misstag, sedan ändrar han sig.

ANNONS

- Även matlagningsgudar kan ha fel, säger han i tv-klippet.

Jonathan Öhlund fnissar lite när han tänker på vad som hände.

- Jag tror kanske han blev lite tjurig, eller kanske lite gnällig. Han har inte sagt något efteråt om det.

Scenen med kålrabbin är inte med i premiärprogrammet, där bjuder Jonathan Öhlund på en pastarätt med chilifrästa räkor, en favorit som han faktiskt håller på att förbereda när GP ringer upp.

- Vi har bjudit över två av mina kompisar, mormor, morfar, farfar och min låtsasfarmor och så ska vi se premiären.

Hur känns det att få se sig själv på tv?

- Det är lite pirrigt, men det ska bli väldigt kul att se hur man beter sig.

Varför ville du vara med i mästerkocken?

- För att det är så himla kul att laga mat och att jag vill utveckla mig och träffa nya vänner med samma intresse.

Och vänner har han träffat. Allra bästa kompisen blev Viggo Kendrup från Helsingborg.

- Vi pratar lite då och då och har bestämt att vi ska träffas.

Vill du jobba med mat i framtiden?

- Jag tror det. Jag skulle vilja öppna restaurang i Norrköping med inriktning på gourmetmat.

ANNONS

Vilken är din favoriträtt?

- Det är nog den jag lagar i dag, skaldjurspastan. Jag åt den på en restaurang i Stockholm och försökte efterlikna det receptet. Det blev riktigt bra.

Vad är det äckligaste du vet?

- Det är nog mammas frukostdrinkar när hon blandar i spenat, ananas och en massa konstigt. Jag är ingen kossa.

Sveriges yngsta mästerkock har premiär onsdag 13 april klockan 20.00.

ANNONS