Sommar i P1: Malin Cederbladh

Det doftar 70-tal om Malin Cederbladhs Sommarprogram. Igenkänningen är fin men samtidigt vrider hon för mycket på kronologin, tycker GP:s Jan Andersson.

ANNONS
|

Ska villigt erkänna att jag inte riktigt visste vem skådespelaren Malin Cederbladh var. Som tur är inleder hon sitt Sommarprat med att presentera sig som Anette Sundberg i Solsidan, Oves fru, och i samma stund ser jag den kvävande, jobbiga och hopplöst indiskreta kvinnan framför mig.

Den träffsäkra rollen som Anette i TV4:s hyllade komediserie gjorde att Malin Cederbladh förra året fick ta emot Barncancergalans humorpris, och har rimligen även gett henne henne det här utrymmet som Sommarvärd.

Som debutant väljer Malin Cederbladh såklart att berätta om sitt liv. Hon pratar om att växa upp i 70-talets Sverige, om hierarkiska gympalektioner, elaka klasskamrater och om vikten av befriande, gemensam humor. Och om sin familj. Sin pappa. Som var så stark, rolig, varm och trygg, som skulle ha blivit 80 år just i dag men som dog alldeles för tidigt.

ANNONS

Stundtals är igenkänningen fin och stark, det doftar verkligen 70-tal om Cederbladhs Sommarprogram, men samtidigt hoppar hon i tiden och vrider på kronologin så att intrycket emellanåt blir rapsodiskt och resultatet lite förvirrat.

ANNONS