Mariangela Mendez Prencke. Pressbild.
Mariangela Mendez Prencke. Pressbild.

Mariangela Mendez Prencke ny curator på Röda sten

ANNONS
|

Tidigare i våras sökte Röda Stens konsthall en ny curator. 30 personer sökte den tjänsten och nu är processen klar. Under måndagen kunde Mia Christersdotter Norman, verksamhetschef på Röda stens konsthall, gå ut med att tjänsten gick till Mariangela Mendez Prencke.

Hon kommer ursprungligen från Colombia där hon har haft en rad uppdrag som curator och konstnärlig ledare.

– Det var många kvalificerade sökanden. Men vi tror Marriangela kommer passa in här och stärka vårt team med sitt globala intresse, säger Mia Christersdotter Norman.

– Jag känner mig mycket privilegierad att få möjligheten att bli en del av Röda Sten konsthalls verksamhet. Konsthallen är en välkomnande mötesplats för konst och kulturella upplevelser med sin placering under Älvsborgsbron. Denhar en symbolisk placering i en samtid där gränser och klyftor mellan samhällen och människor ökar och samtidskonsten kan bygga broar och starta samtal, sägerMariangela Mendez Prencke.

ANNONS

I Sverige har hon tidigare, under sommaren 2016, initierat och curaterat utställningen Du som jag på Havremagasinet i Luleå. Hon har även undervisat vid konstnärliga fakulteten Universidad de los Andes i Bogota i Colombia.

ANNONS