Djärvt projekt. Gränslandet bjuder på musik, dans och poesi.
Djärvt projekt. Gränslandet bjuder på musik, dans och poesi.

Göteborgsgruppen tog priset

Göteborgsgruppen Gränslandet vann priset Årets Tvärspel vid Folk & Världsmusikens egen glamourgala i Västerås i helgen.

ANNONS
|

Folk- och världsmusikgalans pris för Året Tvärspel är en kategori som hyllar nya, djärva projekt över geografiska och musikaliska gränser. I år gick priset till Gränslandet, en föreställning med dans, musik och poesi med mål att skapa någonting gemensamt av det olika – olika ursprung, kön och sexuell läggning, språkskillnader och skiftande hudfärger.

Gränslandet startades 2015 av Kultur i Väst i sambarbete med Sensus som ett mångfaldsprojekt.

Åtta artister började då samarbeta: Oskar Hanska, poesi, Mohanned Hawaz, dans, Gustav Horneman, programmering, trumset, Jenny Kristoffersson, bas, Anna Ottertun, sång, Ann Sehlstedt, dans, Maria Stellas, sång och Robert Svärd, gitarr.

I dag är Gränslandet en turnerande föreställning med musik, dans och poesi.

ANNONS

– Vi är stolta och glada över att ett projekt som vi varit med och skapat, nu lever vidare och står på egna ben. Artisterna gör ett fantastiskt jobb och vi vill naturligtvis gratulera dem till priset, säger Bengt Källgren, chef för Kultur & Upplevelse på Kultur i Väst.

Gruppen Gränslandet fick ta emot priset sent i lördags kväll vid galan i Västerås. Motiveringen till priset Årets Tvärspel lyder:

”Mångfald är inte bara ett politiskt korrekt ord i bidragsansökningar. Det finns på riktigt – och sällan lika uppenbart som hos denna pristagare. Ett levande kalejdoskop av kulturskärvor, en musikmosaik full av nya och spännande uttryck. Gränsöverskridande var ordet. Årets Tvärspel går till Gränslandet!”

ANNONS