"Det som sedan följde tog Ullevi med häpnad"

Ett av världens största band tolkar Håkan? Ja, det ofattbara hände faktiskt under måndagens Coldplay-konsert på Ullevi.

ANNONS
|

Det var i konserten slutskede, efter att Coldplay spelat en handfull låtar akustiskt på den minimala C-scenen i mitten av publikhavet. Fram till dess hade konserten följt gårdagens låtlista troget. Nu undrade dock många vad som komma skulle.

Under gårdagens konsert, efter att balladen "Don't Panic" ringt ut, framförde nämligen sångaren Chris Martin en specialskriven låt om Göteborg som handlade om regnet som sköljde ner över publiken. På måndagen var det emellertid uppehåll.

Martin tog ton till en låt som tycktes dela några rader med gårdagens regnsång, och lade i slutet av versen till: "förlåt mig för mitt dåliga svenska uttal".

ANNONS

Det som sedan följde tog Ullevi med häpnad: Refrängen till Håkan Hellströms "Känn ingen sorg för mig Göteborg"! Många skrattade igenkännande; ännu fler applåderade.

– Det var väldigt otippat. Men häftigt! På sätt och vis känns det som att det var först genom det som konserten blev intim. Och det var ju på slutet, säger Sofia Andersson, GP:s recensent.

Inte nog med att själv ha sjungit på Göteborgssonens första singel: Chris Martin fick därefter också med sig publiken på allsång, innan slutligen början på hitten "Something just like this" avrundade det göteborgska publikfrieriet.

Coldplay var inte först med en Håkanhyllning på Ullevi. DJ:n Steve Angello ledde också publiken i en Hellström-allsång på arenan under ett Summerburst för ett antal år sedan. Då var det också "Känn ingen sorg för mig Göteborg" som spelades.

ANNONS