Dubbel Dubbel expanderar – till GP-huset

Två gånger så många sittplatser, större portioner samt frukost utlovas i krögarnas nya satsning.

ANNONS
|

Expansionen fortsätter. Nu öppnas den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen på sju år – i centrala Göteborg.

GP kunde tidigare i veckan berätta om Dubbel Dubbel-ägarna Erik Sundfeldts och Lars Olssons nya satsning, karaokebaren Sing Sing. Redan nu kommer nästa tillökning för de välkända Göteborgskrögarna: En ny Dubbel Dubbel-restaurang, två gångerså stor som de andra och med läget i centrala stan.

–Det har varit på tapeten sedan i somras, och för tre dagar sedan skrev vi på kontraktet, säger Lars Olsson, vd för Dubbel Dubbel-gruppen.

Det nya Dubbel Dubbel som slår upp portarna efter nyår i GP-huset, kommer troligen få mer karaktären av en bar eller citykrog på grund av sin placering. Till skillnad från sina systerrestaurangerkring Järntorget ska den också servera lunch.

ANNONS

–Vi ska erbjuda större portioner och ha fler rätter på menyn. Man ska kunna dra på lite extra om man känner för det. Samtidigt vill vi inte förlora Dubbel Dubbels karaktär. Stort men personligt, har vi sagt.

Harsökt efter central lokal

Tidigare har Olsson och Sundfeldt handlat efter magkänslan vad gäller expansionen av konceptet, medger Lars Olsson; i efterhand var det kanske inte strategiskt klokt att öppna de två första restaurangerna så pass nära varandra som de gjorde, med en på Kastellgatan och en på Esperantoplatsen.

Även om göteborgarnas sug efter dim sum och annan kinesisk mat har fått det att flyta på okej ändå, har de varit mer strategiska i sitt val av plats den här gången.

–Ja, nu når vi ut också till dem som bor på den här sidan av stan. Vi har länge spanat efter en bra lokal här.

Hur stora vill ni bli?

–Vi tar ett steg i taget. Jag ogillar ju konceptet med kedjor, samtidigt inser jag att vi kommer hamna under det epitetet nu. Men vi ska i alla fall inte bli McDonalds. Våra restauranger är unika.

Ni kommer att servera frukost också. Hur blir en sådan på Dubbel Dubbel?

–Jag tror inte att folk vill käka nudlar på morgonen som de gör i Kina, eller stekt ris för den delen. Men det blir god, ekologisk och nyttig frukostmat, med bra kaffe.

ANNONS

Den enda betänksamheten Lars Olsson har med läget, är att restaurangen hamnar fyra våningar under Göteborgs stora dagstidning. Rimligen kommer en hord murvlar att vilja testa på restaurangen.

–Att ha hundratals journalister springande här direkt efter öppning, det gör allting förstås extra nervöst. Vi måste vara på tårna och inte tabba oss, säger Lars Olsson och skrattar.

ANNONS