Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
001

My, 30, dog i Bryssel-dåden i tunnelbanan

I ett tragiskt besked från Utrikesdepartementet bekräftas att My Atlegrim, från Umeå, dog i ett av attentaten i Bryssel."Min dotter My Atlegrim är död", skriver Mys mamma i ett meddelande som GP tagit del av.

Tisdagen den 22 mars sprängde en självmordsbombare ihjäl sig själv och 20 andra personer i tunnelbanan vid stationen Maelbeek.

En av personerna som befarades ha funnits på plats var My Atlegrim, 30, från Umeå som sedan en tid tillbaka bott och verkat i Bryssel.

Familjen hade inledningsvis ingen information om var My befann sig, men vänner befarade att hon vid tidpunkten befann sig vid stationen.

Nu bekräftar familjen att så var fallet.

"Jag och min son fick meddelandet från UD via polisen i Umeå strax före 24.00 under lördagskvällen. My hade blivit identifierad några timmar tidigare på ett militärsjukhus i Bryssel. Det är vad vi vet och behöver veta för att kunna sörja", skriver Mys mamma, Marika Atlegrim, i meddelandet.

Bekräftelsen att My Atlegrim avlidit är det andra svenska dödsbeskedet efter tisdagens terrordåd i Bryssel.

På lördagen bekräftade UD att en kvinna i 60-årsåldern, som likt My hade saknats efter attackerna, också är död.

Statsminister Stefan Löfven kommenterade beskedet i ett skriftligt uttalande:

"Jag har i dag med sorg tagit emot beskedet att en svensk har avlidit i tisdagens terroristdåd i Bryssel. Jag sörjer med den omkomnas familj och anhöriga i denna svåra stund."

Inga fler svenskar ska nu saknas efter terrordåden i Bryssel.

– När den här personen är bekräftad avliden har vi inga uppgifter om att det skulle finnas ytterligare saknade svenskar, säger UD:s kommunikationschef Anna Björkander till TT.

Mys familj vill utöver kommentarerna i meddelandet inte ge några intervjuer utan hoppas att allmänheten förstår att de vill sörja i fred.

GP har fått familjens godkännande att publicera bild och citat.

Mest läst