Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Muthärva kan få Hulthén att sluta

  Kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S), kommer lämna sitt uppdrag om den pågående muthärvan i kommunen blir för belastande.

  Det säger hon i en intervju för SVT:s Uppdrag granskning, som i nya programmet följer upp mutaffären.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  ”Om den här historien blir så komprometterande, så att det inte finns något förtroende kvar för mig, då tar jag mitt fulla ansvar och lämnar min position”, säger hon i intervjun med programledaren, Janne Josefsson.

  ”Den här historien smutsar ned hela Göteborg”, säger hon också.

  Hultén förklarades nyligen i en undersökning, av en utomstående jurist, som icke jävig i utredningen. Trots att hennes exmake, en man hon också har barn med, arbetar som pr-konsult åt den utpekade byggaren. Enligt tidningen Resumé ger exmaken även kriskonsultationer i den pågående muthärvan till byggaren.

  Historien handlar om en byggare som utfört uppdrag åt det kommunala bostadsbolaget, Familjebostäder, och kommunens idrotts- och föreningsförvaltning. Byggaren ska ha mutat kommunala tjänstemän för att få uppdragen.

  En tjänsteman hos Familjebostäder är redan avstängd och anmäld till polisen för trolöshet mot huvudman efter avslöjandet. Statsåklagaren Nils-Erik Schultz har också inlett en förundersökning om mutbrott. (TT)

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.