Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Muf: Wallström bör avgå

Moderata ungdomsförbundet, Muf, anser att Margot Wallström bör avgå efter avslöjandet om att Kommunal lät utrikesministern gå före i bostadskön.

- Det här var droppen som fick bägaren att rinna över, säger Muf:s ordförande Ramsus Törnblom

Aftonbladet har i dagarna gjort en rad avslöjanden om oegentligheter inom fackförbundet Kommunal. Bland annat hur höga tjänstemän inom förbundet och andra höjdare inom arbetarrörelsen har fått hyra stora lägenheter i förbundets fastigheter i centrala Stockholm. Däremot har inte en enda av lägenheterna släppts till den kommunala bostadsförmedlingen på 16 år.

En av dem som nu fått lägenhet är Margot Wallström. Enligt Rasmus Törnblom väcker detta frågetecken kring utrikesministerns förhållande till vad han kallar ett av arbetsmarknadens stora särintressen.

- Margot Wallström har förbrukat sitt förtroende och bör avgå, säger han.

Margot Wallström själv har sagt att hon fått falska uppgifter i samband med att hon hyrt en lägenhet av Kommunal. En förklaring som inte tillfredställer Rasmus Törnblom.

- Det är väldigt konstigt att en utrikesminister inte ställer sig några enkla frågor. Är det här moraliskt? Kommer min objektivitet kunna ifrågasättas om jag tar emot det här från ett fackförbund?

Muf anser att Moderaterna tillsammans med de andra allianspartierna borde väcka en misstroendeförklaring mot utrikesministern. Rasmus Törnblom säger att det handlar om mer än avslöjandet om lägenheten.

- Det handlar också om hur hon som utrikesminister påverkat svenska relationer till andra länder.

- Jag tycker visserligen inte om hennes eller regeringens utrikespolitik. Men det här handlar inte om politiken utan hennes oklara sett att hantera relationer med andra länder, fortsätter Rasmus Törnblom.

Det var bara några dagar sedan som Israels regering tog beslutet att porta Margot Wallström från att besöka landet. Orsaken är uttalanden utrikesministern gjort om israels metoder för att stoppa den senaste tiden knivattacker i landet.

Mest läst