Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Mr Morgans sista kärlek.

Mr Morgans sista kärlek

drama

drama

Mr Morgans sista kärlek

Regi: Sandra Nettelbeck, Frankrike/USA, 2013 (116 min)

BIOPALATSET, ROY

Michael Caine, född i London 1933, har aldrig varit en de yviga gesternas skådespelare. Han är sedvanligt nedtonad och karismatisk samtidigt i Mr Morgans sista kärlek, men filmen som sådan är småseg, förutsägbar och lider av trovärdighetsproblem.

Urbrittiske Caine spelar den amerikanske (mindre lyckat) pensionerade filosofiprofessorn, och änklingen, Matthew Morgan, bosatt i Paris. Eftersom Matthew inte kan ett ord franska har han inget umgänge att tala om. Han har svårt att få dagarna att gå (Jag har mer tid än jag behöver).

Av en slump, på bussen, får Matthew kontakt med tjejen Pauline (Clémence Poésy), som lyckligtvis talar engelska, och som undervisar i dans. En vänskap uppstår så sakteliga. Komplikationer vidtar när Matthews son och dotter, båda fullvuxna och med egna problem, kommer på besök.

Caine hade behövt bättre, mer färgstarka motspelare (Justin Kirk är aptrist). Här finns alla ingredienser för en gripande film, men Mr Morgans sista kärlek griper inte tag. Temat äldre man träffar ung flicka och får livsgnistan tillbaka känns halvmossigt.

Bild - 2
Mr Morgans sista kärlek.
Mest läst