Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage123123

Mourad: Det kommer bli årets match i Göteborg

Den 30 april är det Valborg. Då är det också ett hett derby i Superettan mellan Gais och Örgryte. – Det kommer att bli årets match i Göteborg, säger Öis-anfallaren George Mourad.

”Änglarna har åkt på pisk, gårdarna är grönsvarta”, sjunger Gaisikonen Håkan Hellström i sången Valborg.  Och tanken är väl, både för Gais och för Öis, att de i framtiden ska få möta IFK Göteborg igen – i allsvenskan.

Men om Håkan Hellström ska få rätt årets sista aprilafton, så får han ändra första textraden till ”Sällskapet”. För då är det dags. Gais mot Öis – och den rödblå nykomlingen är inte alls säker på att det blir förlust där.

– Vi kan absolut slå alla lag i Superettan. Så pass bra lag har vi. Men det gäller att prestera vecka efter vecka också, säger George Mourad, som tillsammans med Björn Anklev och Fredrik Björck står för rutinen hos nykomlingen Öis.

– Vi ska inte be om ursäkt för att vi är i Superettan men vi ska samtidigt vara ödmjuka. Vi måste tuffa till oss lite, för om vi tappar bollen kommer vi att straffas direkt. Samtidigt vill vi spela en glad anfallsfotboll med mycket folk på offensiv planhalva.

På onsdagens upptaktsträff blev Öis grovt nederlagstippat – och i Svenska Spels oddssättning inför säsongen rankas sällskapet som näst sämst i Superettan.

Betydligt fler tror på Gais, som hamnade på fjärdeplats hos det statliga bolaget.

Och som vanligt har det hänt väldigt mycket hos de grönsvarta under vintern. 15 nya spelare och en ny klubbledning.

Målvakten Tommi Vaiho har varit längst i klubben av spelarna. Han kom – 2013!

– Vadå, jag har ju snart gjort 100 matcher för Gais! Äh, vi har helt enkelt inte presterat alls de senaste tre åren. Våren 2013 var okej, men inte efter det. De behövdes helt klart bytas ut del i klubben, säger han.

– Vi vill självklart ha press på oss, annars är det ju inget kul att spela. Man vill känna att man lever – och man vill leva däruppe i tabellen.

Benjamin Westman, som efter två tidigare inhopp som a-lagstränare nu har blivit det på ”riktigt”, säger:

– Vi har 15 nya spelare, så man kan verkligen prata om en massiv omsättning. Vi har inte haft någon kontinuitet på försäsongen och därför har kvaliteten skiftat väldigt. Jag har ju funnits i Gais i tio år, och personligen känner jag att det är mer ro och sans i föreningen nu än på många år. Det känns mer harmoniskt än på länge.

Mest läst