Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 2

Morrissey helnäck på t-shirt

Sångaren Morrissey har släppt sina nya varor, där han visar ... sina gamla varor. På de nya t-shirtarna poserar han naken bredvid drottning Elizabeth.

Artisten Morrissey har alltid förknippats med en viss frispråkighet – om man nu ska uttrycka sig försiktigt. Hans kommentarer i medierna, oavsett om de har rört kinesers behandling av djur, det brittiska kungahusets förehavanden eller en skoningslös kritik av andra artister, verkar nästan myntade med avsikt att skapa oroligheter och debatt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det senaste påhittet lär även det väcka reaktioner.

Poplegendaren har sålt nya t-tröjor under sin nu pågående turné. Motivet? En oerhört naken Morrissey, inklippt bredvid den brittiska drottningen Elizabeth.

På bilden täcks Morrisseys kön av en vinylskiva och han håller ena handen för drottningens mun. "Ju mer du ignorerar mig, desto närmare kommer jag", står det i en pratbubbla – ett citat från en av Morrisseys mer populära låtar. Det skriver Gigwise.

Det är svårt att tänka sig att relationen mellan Morrissey och kungahuset skulle kunna bli kyligare än den redan är. Sångaren har åtskilliga gånger kritiserat monarkin och regentfamiljens personliga egenskaper.

Om drottning Elizabeth skrev han i en debattartikel så sent som 2011 att hon inte var mycket bättre än en diktator.

"För ett historiskt perspektiv på vad drottningen är och hur hon 'regerar', släng ett öga på Gadaffi eller Mubarak, och se om du kan hitta någon skillnad", hette det då.

Mest läst