Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Morran och Tobias kan göra comeback

Humorsuccén Morran och Tobias har mobiliserat tittarna. När rubriken på en nyhetstext hintade om att det planerades för en ny säsong, snurrade artikeln med rekordfart runt på de sociala medierna – kanske något förhastat, har det visat sig.

I går spreds nyheten på olika webbsajter, bland annat på Nyheter 24 och Aftonbladets Lajkat, att SVT planerar en ny säsong av populära komediserien Morran och Tobias.

Se mer på SVT.

Nyheter 24:s artikel blev snabbt en av landets mest delade på de sociala medierna, med i skrivande stund 13 237 gillningar på Facebook.

Enligt Robert Gustafssons managementbolag är det dock inte färdigt än.

– Det hela är fortfarande alldeles för nytt för att Robert ska kunna uttala sig om det. Någon har gått händelserna i förväg, säger en talesperson från agenturen.

Men att det skulle vara ren och skär lögn går inte att hävda. Faktum är att SVT hade tankar på en fortsättning redan innan den första säsongen sändes. Det säger Mats Grimberg, som är genreansvarig för humor på SVT Stockholm och projektledare för SVT Nöje.

– När vi började klippa förra året kände vi direkt att det här skulle bli jättebra. Efter det har vi pratat med Robert och Johan, samt med de två andra upphovsmännen Mats Lindberg och Stefan Wiik, och sagt att det skulle vara kul att få göra någonting mer om de här karaktärerna.

Att SVT vill sända mer av Morran och Tobias är kanske inte så överraskande. Serien har slagit stort, och Mats Grimberg säger att den tillsammans med Portkod är den serie som har visats allra mest på nättjänsten SVT Play.

Han vill dock förtydliga att all diskussion om en eventuell fortsättning fortfarande är i inledningsstadiet.

– Det är så mycket som ska klaffa i en sån här produktion. Framför allt måste manusförfattarna känna att de kan föra berättelsen vidare.

Det går utifrån Johan Rheborgs eget twitterkonto att sluta sig till hur stort suget är, särskilt bland unga tittare. I onsdags skrev han:

"Pratat för gymnasieungdomar i Lidköping Arena. 2 500 pers. Väldigt kul och jag förstår nu att Morran är det som gäller, haha."

GP har sedan ryktet blev känt i går sökt Johan Rheborg och Robert Gustafsson för en kommentar om seriens framtid.

Morran och sonen Tobias befinner sig i samhällets utkant. I 34 år var torp 9:4 deras hem, men fastigheten exproprierades av Trosa kommun och står nu gapande tom.

Familjeduon säljer en liten bit land till kommunen och får möjligheten att flytta tillbaka i en månads tid. Det är under denna period som serien äger rum.

Mest läst