Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Mordmisstänkte nekar till brott

Den 23-årige man som är anhållen misstänkt för att ha misshandlat en 78-årig kvinna till döds i Landskrona nekar till brott i nya förhör. Mannen är misstänkt för mord och grov misshandel.

23-åringen anhölls i går som skäligen misstänkt för de båda brotten, den lägre misstankegraden och 23-åringen nekar till brotten.

Advokat Urban Jansson säger till TT att han inte kan värdera bevisningen mot 23-åringen.

-Bevisningen är inte presenterad för mig utan det har bara varit ett inledande förhör. Det har inte redovisats något "skarpt" så jag har ingen uppfattningen om det, säger han. -Han kan inte förstå varför han är misstänkt och det gör inte jag heller, säger hans advokat Urban Jansson till tidningen.

Kvinnan och hennes 71-årige make misshandlades på en parkeringsplats i måndags. Misstankarna mot mannen för grov misshandel gäller maken. Gärningsmannen försvann i en röd Mazda. Polisen har tagit en sådan bil i beslag och tror att det är flyktbilen.

Den 23-årige mannen är bror till bilens ägare.

-Vi behöver mer information eller berättelser från Landskronaborna som framför allt rör bilen och föraren av den röda Mazdan, säger Tommy Lindén vid Skånepolisen till TT.

Den nu anhållne hämtades i sitt hem i Landskrona i går för att höras av polisen och samtidigt gjordes en husrannsakan.

Mannen är inte känd för någon grov brottslighet, utan endast dömd för ett trafikbrott. Ytterligare fyra personer i 23-åringens släkt- och bekantskapskrets har tidigare hörts. Ingen av dem är delgiven någon brottsmisstanke.

Åklagaren har tid till måndag förmiddag att besluta om 23-åringen ska begäras häktad.

Mest läst