Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Moderaternas förslag: Sänk gränserna för utvisning

Moderaterna vill göra det möjligt att utvisa medborgare som stjäl eller misshandlar. Det förslaget lades fram vid en pressträff i dag. – Hela svenska folket ska kunna känna trygghet. Och när den tryggheten hotas så agerar vi i moderaterna, säger Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra i Aftonbladets Live-TV.

I dag krävs att ett brott ska kunna ge mer än ett års fängelse för att en utvisning ska kunna ske. Den ribban vill moderaterna nu sänka. Samtidigt vill man se hårdare straff för grövre våldsbrott.

– Jag tycker att det är viktigt att grövre våldsbrott behandlas ordentligt när förutsättningarna är uppfyllda, säger Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra på en presskonferens i  i Aftonbladets Live-TV.

– Sverige är ett tryggt land och ska så förbli. Men oron måste tas på allvar. Sverige måste kunna vara ett samhälle där man törs går ut oavsett kön eller hur man ser ut. Det utmanas nu och det tar vi på allvar.

Allianspartiet vill också satsa på fler poliser. Man vill vidare specialinsätta 1000 tjänster riktade till utsatta områden.

Mest läst