Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

sx8252c5.jpg

Mobiltäckning går före vatten och wc

Nu är det bekräftat. Svenskarna är totalt beroende av sina mobiltelefoner. Enligt en ny undersökning är mobiltäckning viktigare än både varmvatten och toaletter med spolknapp när vi väljer sommarboende.

Det är Telia som låtit ett analysföretag fråga drygt 1 000 personer vad som är viktigt eller mycket viktigt när de väljer sommarboende. Man kunde ju tänka sig att sådant som till exempel kommunikationer till sommarstugan skulle vara i topp eller möjligheten att ta en varm dusch när den svenska sommaren slår till med full kyla. Eller att man ska kunna spola efter sig när man varit på toaletten.

Men nej. 86 procent av de tillfrågade svarar mobiltäckning och det slår varmvatten ganska klart.

Telia gör återkommande trendundersökningar bland konsumenterna och den här gången hävdar bolaget att man hittat ett trendbrott.

– För två år sedan var det stressande att vara uppkopplad hela tiden. Nu ser vi att folk tvärtom blir stressade av att inte hålla kontakten med andra. Beteendet med många kontakter, inte minst via communitys, och en fritid som flyter ihop med arbetstid gör att många har ett jättebehov av att vara uppkopplade, säger Staffan Trampus, chef för bredbandtjänster på Telia.

Mest läst