Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Moberg ny S-gruppledare

Ny gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen blir Carina Moberg, säger S-ledaren Håkan Juholt på en presskonferens.

Carina Moberg, som är född 1966, sitter nu i riksdagens arbetsutskott.

Ny S-ordförande i försvarsutskottet bli Peter Hultqvist och ordförande i civilutskottet blir Veronica Palm. Det meddelade partiledare Håkan Juholt i dag.

Sedan tidigare har Juholt, som i rask takt ruskat om och bytt ut folk i partiledning och riksdagsgrupp sedan han tog över ledarskapet, fått sällskap av Carin Jämtin från Stockholm som partisekreterare och valt Tommy Waidelich, Sundbyberg, som ekonomisk-politisk talesman.

Nu fylls de fyras gäng, den grupp som Juholt själv sagt ska vara kärnan i partiets ledning, på med Huddingebon Carina Moberg som Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen.

Stockholm och Borlänge

Utöver det blir Veronica Palm, Stockholm, ordförande i civilutskottet. Peter Hultqvist, Borlänge, flyttar från konstitutionsutskottet till försvarsutskottet där han blir ordförande.

På torsdag väntas Juholt ge besked om en ny post för den petade gruppledaren Sven-Erik Österberg, som tros bli ledamot i KU efter Peter Hultqvist.

För Juholt var det nödvändigt med de förändringar som görs i persongalleriet.

TT: Finns det någon röd tråd i bytena?
-Vi tillsätter en hel del som har ny kompetens och är fräscha och oprövade, säger Juholt.

TT: Var inte de tidigare företrädarna det?

Jo, men det vi erbjöd väljarna i det senaste valet, i politik, framtoning, samarbete var inte tillräckligt attraktivt. Nu gör vi hemläxan, sätter ihop ett offensivt lag och formar en ny politik, säger den nye S-ledaren.

sx78cdf1.jpg
Mest läst