Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Misstänkta spårvagnstjuvar identifierade

En av de två unga killarna som greps misstänkt för att ha stulit Elena Medins mobil på en spårvagn har släppts av polisen. Skälet är att han är under 15 år. Den andre är fortsatt anhållen.

- Båda är identifierade, en av dem är under 15 år och därför är anhållandet hävt och socialtjänsten underrättad, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Den andre är över 15 år och fortsatt anhållen misstänkt för grov stöld.

Var den minderårige pojken befinner sig nu kan polisen inte berätta. På grund av sekretess kan inte heller socialjouren säga om pojken har tagits om hand av dem eller om han brutit kontakten med myndigheterna.

– Det vi alltid kan göra är att erbjuda barn tak över huvudet. Om de väljer att tacka nej finns möjlighet till tvångsomhändertagande, men det är inget som görs varje gång, säger Ragnhild Ekelund, enhetschef på Socialjouren.

Det var tidigt på fredagsmorgonen som fyra personer omringade och stal Elena Medins mobil på en fullsatt spårvagn.

Strax efter den dramatiska stölden kunde polisen gripa en av gärningsmännen, tack vare ingripande från medpassagerare som höll kvar honom på plats. Av offret beskrevs han som aggressiv och hotfull.

Ytterligare en misstänkt kunde senare gripas av polisen.

Till en början fanns misstankar om att det var ett rån, men har nu har ärendet omrubricerats till grov stöld. För att brottet ska rubriceras som rån ska det ingå våld eller hot om våld i samband med händelsen.

De två andra som deltog i brottet är fortfarande på fri fot.

Mest läst