Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

943073534
Vargen på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Misstänkt varg siktad i Örgryte

Vid tretiden natten till torsdagen väcktes flera boende, som hört av sig till GP, i Örgryte av ett märkligt ylande. Mycket tyder på att det kan vara en varg.

Flera människor har hört av sig till GP under torsdagen om ett mystiskt ylande runt deras bostadsområde i Örgryte. En läsare som tittade ut såg ett djur som ylade mot en av hennes katter som gömde sig under en bil.

- Djuret stod lite böjt ner och ylade flera gånger mot katten. Jag såg på gestalten att det måste röra sig om en varg, säger hon.

Efter att hon tittat runt på internet är hon säker på att det måste vara en varg. Hennes dotter blev orolig för katten och började yla tillbaka för att skrämma bort vagen. Det fick effekt och vargen lunkade iväg.

- Den gick åt andra sidan Delsjövägen från Delsjöskogen, säger hon.

Polisen kunde bekräfta att de fått in ett samtal i Örgryteområdet som tror sig sett en varg. Länsstyrelsen har ännu inte fått in några samtal om vargsiktningar men det är fullt möjligt att det kan vara en varg som GP:s läsare hade siktat.

- Det kan dock hända att det är ensamma unga djur som är på vandring för att etablera sig. Men Örgryte är ett dåligt ställe för vargen att göra det, så människor behöver inte oroa sig. Den var säkert bara på väg igenom, säger Mia Bisther, tillsynsman för rovdjur i göteborgsregionen.

Birgitta Alkström som bor i närheten hade också vaknat av ylandet och såg djuret på håll. Efter att ha ringt Erling Haack, före detta konservator på Naturhistoriska museet, är även hon säker på att det var en varg hon sett.

- Först trodde jag att det var en räv, men en räv ylar inte så högt på det sättet, säger hon.

Hon var också förvånad att djuret rörde sig bort ifrån skogen, men enligt Erling Haack som hon hade pratat med, så kan en varg ta sig fram överallt.

- Det var ett förskräckligt ylande, säger hon.

Senaste gången en varg sågs i göteborgsområdet var när en varg siktades av flera personer i Lindome, vilket GP så rapporterade om.

Vet du mer? Smsa GP på 72010 eller ring 031-17 20 10. Du kan också maila på [email protected]

Mest läst