Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
polis buss mörker
Ungdomsbråk. Två killar i 15-årsåldern misshandlades under måndagskvällen av ett stort ungdomsgäng i Angered.

Misstänkt sprängmedel hittat på Hisingen

Polisen stoppade en bil för ett trafikbrott. Men när man skulle beslagta fordonet så fann man misstänkta sprängämnen i det. Nu har tre män anhållits för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Det var på fredagseftermiddagen som en polispatrull stoppade en bil vid Långströmsgatan.

Föraren saknade körkort och hade tidigare blivit rapporterad för ett flertal grova olovliga körningar. Polisen beslutade därmed att bilen skulle tas i beslag.

– Vid upprepade trafikbrott där man kör utan körkort kan man ta bilen i beslag, oavsett vem den tillhör, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman vid Region Väst.

Mannen skulle i det här skedet bara rapporteras för grov olovlig körning. Men när polispatrullen sökte igenom bilen hittade man något som väckte stor misstänksamhet.

– Vi hittar misstänkt sprängmedel och läget blev genast annorlunda, säger Thomas Fuxborg.

I bilen fanns utöver föraren även en passagerare. De två greps genast för misstänkt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

En kort tid därefter anträffades en man i anslutning till platsen. Enligt Thomas Fuxborg greps även han för samma brottsmisstanke.

– Han kommer till bilen när vi är på platsen, säger han.

Polisens bombtekniker kallades till platsen för att omhänderta det misstänkta sprängmedlet. Man kommer att undersökas det närmare under de kommande dagarna.

Man har även utfört husrannsakan på de adresser som de misstänkta bor på eller har tillgång till. En av männen ska vara hemmahörande på Långströmsgatan.

– Vi har under kvällen gjort en husrannsakan på hans bostad samt det tillhörande förrådet, säger Thomas Fuxborg.

Föraren är sedan tidigare känd hos polisen, för ett flertal trafikbrott. Polisens presstalesman kan inte i nuläget inte bekräfta om de andra två har tidigare brotthistorik.

Samtliga parter har anhållits efter förhör med polisen.

– De har delgivits misstanke. Åklagaren har beslutat att de ska anhållas, sedan kommer det här att fortsätta under morgondagen, sade Thomas Fuxborg på fredagskvällen.

Vid 21-tiden sprängde nationella bombgruppen föremålet ute vid Kållered. I nuläget är resultatet oklart.

– Det är riktigt att det är det föremålet som man har sprängt, men jag vet inte vilket har resultat de har fått eller vilken bedömning som har gjorts. Man har oskadliggjort den, säger Lars Gunnar Gustafsson, chefsgrupp på regionledningscentralen vid Region Väst.

Bombgruppen hade på fredagskvällen ännu inte rapporterat om det sprängda föremålet var explosivt eller inte.

Mest läst