Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Vasa350
Polisen spärrade av kaféet för teknisk undersökning.

Misstänkt mordbrand i Vasastan

Ett brinnande föremål, troligtvis en molotovcocktail, kastades i natt in genom fönstret på Café Vasa på Vasagatan. Polisen misstänker mordbrand.
Strax före klockan halv tre natten till fredagen fick polis och räddningstjänst larm om att det brann på Café Vasa på Vasagatan. Väktare från Securitas hade upptäckt branden när de ryckte ut med med anledning av den krossade fönsterrutan.

Någon hade kastat in ett brinnande föremål i lokalen. Räddningstjänsten tror att det rör sig om en så kallad molotovcocktail, en flaska fylld med brandfarlig vätska. Det blev kraftig rökutveckling på kaféet, men branden tog sig inte.

Ingen person ska ha befunnit sig i lokalen då branden inträffade.

Lokalen är avspärrad och en teknisk undersökning ska genomföras under fredagen. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

Café Vasa har tidigare varit utsatt för hot och förstörelse. I slutet av augusti i år sköt någon tre skott genom fönstret på kaféet. Kaféet var stängt vid beskjutningen. En kort tid senare misshandlades ägaren av en medlem i det kriminella nätverket Original Gangsters, OG.
Mest läst