Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Misshandlade barn utvisades

  På Säve flygplats väntade det specialchartrade planet till Azerbajdzjan. Två barncyklar lastades på. I morse utvisades två småbarn med föräldrarna som misshandlat dem.

  Den tvååriga flickan och henne två år äldre bror kom till flygplatsen i taxi med sina fosterföräldrar som de bott hos i ett år. Polisen hade med sig de biologiska föräldrarna.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  I morse genomfördes utvisningen till Azerbajdzjan. Barnen fick med sig sina cyklar till hemlandet som de aldrig besökt eftersom de är födda i Sverige.

  Men familjen åkte inte ensam. Ombord fanns även polis, läkare och vakter som ska se till att resan genomförs på ett säkert sätt och att barn och föräldrar mår bra under färden.

  Fosterföräldrarna kramade barnen och sade hejdå.

  9.00 lyfte planet.

  Efteråt grät fosterpappan. Barnen har blivit en del av familjen.

  - Det känns oerhört tungt just nu. Jag tycker så synd om banen. De förstod inte att de inte får komma tillbaka till oss igen. De trodde nog mer att de bara skulle ut och flyga lite.

  GP har vid flera tillfällen berättat om fallet. Barnen var tvångsomhändertagna och fosterhemsplacerade i Västsverige.

  De biologiska föräldrarna har vid flera tillfällen slagit barnen genom att örfila, daska och lugga dem. Det visar utredningar som GP tagit del av.

  - Jag hoppas att barnen får det bra, men jag är orolig för att ingen kommer att ta hand om dem, att de lämnas vind för våg. De behöver mycket kärlek och omvårdnad, säger fosterpappan.

  Migrationsverket har inte påverkats av barnens situation i sitt beslut, utan menar att det inte fanns tillräckliga skäl för familjen att stanna.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.