Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
tb04b255

Minst 53 kvinnor och barn döda i explosion

Hundratals människor har skadats och minst 53 personer har dödats i ett självmordsattentat i Pakistan på söndagseftermiddagen.

En detonation smälldes av i en park i staden Lahore i Pakistan på söndagseftermiddagen.

Enligt The Times of India ska minst 53 personer ha dött och över 100 personer ha skadats i smällen.

Newsweek Pakistan skriver vid 19.10-tiden på söndagseftermiddagen att dödssiffran har stigit till 69 och att över 300 personer ska ha skadats.

En talesperson för de lokala politiska beslutsfattarna är den som ska ha meddelat Newsweek Pakistan om de nya siffrorna.

Explosionen ska ha inträffat vid parken Gulshan-e-Iqbal i Lahore på en parkeringsplats där många familjer tillbringade en ledig dag.

Ögonvittnen vittnar om pölar av blod och spridda kroppsdelar i parken, där en stor andel familjer, särskilt kvinnor och barn, befann sig.

– De allra flesta av de döda och skadade var kvinnor och barn, bekräftar Mustansar Feroz, högste polischef i området för nyhetsbyrån Reuters.

Antalet besökare var "ovanligt stort" på grund av påsk.

– Våra fiender är väldigt ondskefulla och omänskliga. De attackerar kvinnor, barn och civila, säger Haider Ashraf, insatsledare till Newsweek Pakistan.

Haider Ashraf säger också till tidningen, som samarbetar med nyhetsbyrån AFP, att cirka tio kilo av sprängämnen detonerade i attacken.

Enligt rapporter till tidningen kommer dödssiffran troligtvis att stiga.

En högt uppsatt polistjänsteman ska enligt The Times of India ha uppgett att explosionen rör sig om en självmordsattack.

De lokala myndigheterna har utlyst tre dagars sorgetid för personerna som dog i attacken som inträffade vid en nöjespark.

Enligt Reuters ska talibangruppen Jamaat-ul-Ahrar ha tagit på sig terrorattacken. En talesperson för extremistgruppen uppger att målet var kristna och att de ville sända ett budskap till Pakistans premiärminister Nawaz Sharif att man nu finns i Lahore.

Gruppen är enligt New York Times en utbrytarfraktion från den pakistanska talibanrörelsen, även känd som Tehrik-e-Taliban Pakistan.

Mest läst