Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Minns ni rekorderliga familjen Ingalls?

Som ni har längtat. Kastats mellan hopp och förtvivlan. Men nu är det klart! Tv-serien Lilla huset på prärien blir långfilm.

Minns ni nybyggarfamiljen Ingalls öden och äventyr i den amerikanska westernstaden Walnut Grove? Dum fråga. Klart ni gör.

Ingen kan väl glömma den träige pappan Charles Ingalls (Michael Landon), hans lika träiga men rekorderliga fru Caroline (Karen Grassle) och parets extremträiga döttrar Laura, Mary och Carrie, lillflickan som blev stungen av bin i ett av tv-seriens allra mest actionfyllda avsnitt.

Visserligen blev Mary blind efter att ha fått scharlakansfeber, och det skapade såklart ett visst stresspåslag hos tv-publiken, men för övrigt hände inte så mycket dramatiskt i de drygt 200 avsnitt som spelades in och visades i SVT i slutet av 70- och början av 80-talet.

Livet rullade på, westernstyle, och efter familjen Macahans våldsamma strapatser flockades tittarna även för att följa familjen Ingalls mer vardagsnära bestyr. Som när mamma Ingalls bakade bröd, en lat odåga ryckte i någon av döttrarnas flätor eller när pappa Ingalls skulle hjälpa grannen att resa en lada.

Nu 40 år efter att det första tv-avsnittet spelades in är Lilla huset på prärien – som till viss del bygger på Laura Ingalls Wilders självbiografiska böcker – på väg att ta steget över till vita duken. Efter att Sony Pictures skrotat idén har storbolaget Paramount enligt Variety tagit på sig uppdraget att förvandla tv-serien till en långfilm med förmodad budget på 45 miljoner dollar.

Enligt Variety ska Lilla huset-filmen regisseras av Sean Durkin efter ett manus av Abi Morgan, som även skrev manus till den nu aktuella brittiska filmen Suffragette.

Mest läst