Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Mimmi Sandén sjunger för Sverige

  Mimmi Sandén behövde inga deltävlingar eller andra chanser.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  13-åringen knep Sveriges finalplats i Junior Eurovision song contest direkt.

  Med en låt som hon skrivit.

  -Det var lite svårt eftersom jag inte spelar något instrument, säger sångerskan.

  Mimmi Sandén tycks bära på en hemlig framgångsformel. Första låten hon någonsin skrivit har blivit Sveriges finalbidrag i Junior Eurovision song contest.

  -Den heter "Du" och kan handla om någon man tycker är speciell, en nära kompis eller en kille, eller någon annan man tycker om, säger Mimmi Sandén.

  En vuxen poplåt

  Låten beskrivs som en vuxen och rak poplåt.

  -Den är lite annorlunda, det är ingen ballad och den är inte jättepopig, utan lite mittemellan. Jag hoppas att det går hem och att folk tycker om den, säger Sandén som skrev den ihop med låtskrivarna Alexander Kronlund och Ali Payami.

  Junior Eurovision song contest hålls i Kiev den 21 november och sänds av TV 4 - som tillsammans med skivbolaget Warner har plockat fram årets bidrag.

  -Vi har varit sent ute i år, så det har inte funnits tid för några svenska uttagningar. I stället har barnen fått skicka in sina bidrag till vår hemsida.

  Tidigare år har tv-tittarna röstat fram finalisten, nu var det bara så att Mimmi var bäst, säger Niklas Vestberg, exekutiv producent på TV 4.

  Tips från systrarna

  Mimmi är inte den första i syskonskaran Sandén att representera Sverige i Junior Eurovision song sontest. Hennes systrar Molly och Frida har båda tidigare sjungit för Sverige i tävlingen (2006 respektive 2007).

  -De har gett mig tips på lite smågrejer. Båda tycker att Eurovision var det roligaste de har gjort i sina liv. Så mest har de bara sagt att jag ska njuta av det och ha roligt.

  Är du nervös?

  -Jag kommer säkert att vara det senare. Det bästa är bara att gå ut och köra fullt ut. Att inte försöka tänka, det brukar lösa sig.

  Var kommer den här talangen i från i familjen?

  -Det är något vi inte riktigt vet. Mamma och pappa har alltid varit musikintresserade, men de har inte spelat själva. Vi har uppmuntrat varandra och det har blivit bra. Sjunga är något vi alla tre älskar att göra, säger Mimmi Sandén.