Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Ola Serneke_liten2

Miljardären: Det är så man mår illa

Byggherren Ola Serneke riktade som invigningstalare för Träffpunkt Idrott på Svenska mässan stark kritik mot svenska företags idrottssponsring.– Alla bolag är så rackarns snåla, det är så man mår illa, förklarade han.

Serneke, som bland anat delfinansierat multisportanläggningen Prioritet Serneke Arena i Kviberg och sponsrar IFK Göteborg och Frölunda Indians, gick till hårt angrepp mot sina företagskollegor.

– Vi lägger cirka 15 miljoner kronor om året på sponsring, till elit men även till breddidrott, pengar jag vill även skall gå till anläggningar, berättade Ola Serneke.

– Jag tror att vi sponsrar minst 100 föreningar i Sverige med pengar. Jag hade kunnat spara 15 miljoner om jag inte hade sponsrat. I gengäld hade jag inte somnat lika bra.

Sponsring, menar Ola Serneke, är en viktig del av svenska idrottsföreningars ekonomi – och att man kan förvänta sig mer av det svenska näringslivet.

– Alla bolag är så rackarns snåla. Jag läser det om Ica, det är patetiskt. Det är så man mår dåligt. Vilket samhällsansvar har man som företagare? Alla är för snåla, vi kan ge mera, menade Ola Serneke. 

Efteråt utvecklar han sin kritik mot just Ica.

– De skär ner på sponsringen och på så sätt tycker jag att de är snåla, säger Serneke.

Sernekes eget bolag Serneke Group AB omsätter uppemot fyra miljarder kronor om året och har över 750 anställda. Bland annat ska Serneke, om alla beslut går igenom, bygga Nordens högsta skyskrapa vid Lindholmen – Karlatornet som ska mäta 266 meter.

Mest läst