Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Milesson tillbaka i vardagen som segrare

Tidigare i veckan blev Jens Milesson uttagen i landslaget efter bara ett par månader i superligan. Under onsdagen var han tillbaka i vardagen när Pixbo besegrade Växjö med 4-3. – En krigarseger, sammanfattar Milesson.

I fjol spelade Jens Milesson i division 1 med småländska Slätafly. Efter bara ett halvår i Pixbo fick han tidigare i veckan en kallelse till landslaget inför regerande världsmästarna Sveriges första VM-kval någonsin.

Uttagningen efter bara ett par månader i superligan fick innebandy-Sverige att höja på ögonbrynen över Milessons utveckling.

– Det är ju egentligen ganska speciellt att det har gått så snabbt men det är kul.

Hur mycket har tankarna varit på det?

– Innan var det inte jättemycket, men det är klart eftersom man spelar i ett så pass bra lag och får spela mycket och levererar hyfsat så är det klart att man trott på att chansen fanns. Men nu sen jag fick beskedet så har det funnits i tankarna i princip hela tiden, säger Milesson och skrattar.

Under onsdagen var han tillbaka i vardagen igen när Pixbo tog emot tabellsjuan Växjö inför 387 åskådare i Wallenstamhallen.

Det började som det brukar. Serieledande Pixbo satte ett högt tempo direkt och tryckte ner gästerna djupt. Man skapade mängder med chanser men hade svårt att kommit till avslut på mål trots sitt spelövertag.

Till slut krävdes en omställning där Alessandro Agus hittade Kim Lundström som kunde trycka in ledningsbollen med en backhand ur snäv vinkel bakom en överspelad Eero Kosonen.

– Vi skapade en hel del farliga lägen där och borde väl satt några till men slarvade lite, säger Jens Milesson.

Ledningsmålet till trots blev det inget ryck för de rödvita. I stället kvitterade Växjö i första periodens slutskede och i inledningen av den andra gick gästerna ifrån när Pixbos spel hackade.

Efter ett par svajiga minuter fann sig hemmalaget i situationen och svarade. Efter två snabba omställningar där Mikael Harrysson först reducerade i andravåg efter att Linus Henriksson missat öppet mål och sedan Henriksson tagit revansch genom att i flykten sätta bollen bakom Kosonen hade Pixbo kvitterat.

När den tredje perioden startade satte sedan Patrik Malmström tidigt 4-3 med en projektil i bortre krysset. Ett mål som räckte till seger.

– Det var en krigarinsats och en krigarvinst till slut. Vi fick vinna på det sättet i stället för att hänga kassarna när vi hade lägena, säger Milesson och fortsätter:

– De hade också en del chanser men jag tycker inte de fick sina genom bra spel ut mer slumpmässigt. Så det var väl en helt okej insats av oss.

Mest läst