Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mick Rock inviger Auktionsverket Kulturarena

Nu öppnar Auktionsverket Kulturarena, en mötesplats på Tredje Långgatan för allt som har med kultur att göra. Kulturarenans första utställning blir av Mick Rock, rockfotografen som plåtade 70-talet.

1892 flyttade Göteborgs Auktionsverk in i lokalerna på Tredje Långgatan 7-9. Nu, 122 år senare har Auktionsverket Kulturarena invigning i nyrenoverade lokaler. Det blir den första privata mötesplatsen för konstutställningar i Göteborg. För Sebastian Kapocs, ansvarig för Kulturarenan är just ordet kultur den gemensamma nämnaren.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Målet är att det ska fyllas med all typ av kultur, högt och brett. Vi vill inte ha så mycket ramar. Det blir en väl avvägd mix av konstutställningar, konserter, galakvällar och barnteater, säger Sebastian Kapocs.

Efter ungefär ett halvår av renovering kan Kulturarenan nu erbjuda platser för 600 personer, nybyggda barer, stora garderober, toaletter och ett eget kök.

Torsdag kväll invigs arenan med en stillsam vernissage för inbjudna gäster, och på fredag blir det öppning för allmänheten med en after work-vernissage där artisten Kleerup kommer DJ:a tillsammans med Mick Rock. Den brittiska rockfotografen Mick Rock blir första konstnär ut på Kulturarenan, med sin utställning The man who shot the seventies.

– Det är fantastiskt roligt att vi kan premiäröppna med Mick Rock, hans bilder har verkligen gjort ett avtryck i populärkulturen och det är extra roligt att han för första gången ställer ut i Göteborg, säger Sebastian Kapocs.

Mick Rock har fotograferat ikoniska artister som Lou Reed, Iggy Pop och David Bowie. Han kommer att ställa ut först och främst bilder från 70-talet, men det blir också lite från 80-talet samt signering av hans nya bok. Mick Rock har tidigare ställt ut i Stockholm, men det här blir alltså hans första besök i Göteborg.

– Jag trodde att det var en mindre stad, men den är faktiskt ganska stor. Kulturarenan är ett coolt arrangemang, jag ser fram emot att spela skivor på fredag. Jag ska också fotografera Graveyard i helgen, säger Mick Rock.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.