Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Michael Jacksons platinaskiva på auktion

Musikhjälpen auktionerar ut en Michael Jacksons platinaskiva av Thriller. Klenoden kan vara värd 10 000 dollar.

Musikhjälpen har fått en fantastisk gåva till sin auktion: Platinaskivan som tilldelades Michael Jackson när albumet Thriller passerade en miljon exemplar i början av 80-talet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är fantastiskt kul att en sådan här raritet blir tillgänglig för alla att bjuda på via Musikhjälpen, säger programledaren Mats Nileskär, programeldare för P3 Soul i ett pressmeddelande.

Nileskär har intervjuat de flesta av soulvärldens stora artister. Han ser storheten i platinaskivan nu kan bidra till aktionen som hjälper till att samla in pengar för flickors rätt att gå i skolan.

– Det är en helt unik chans att äga ett stycke stor musikhistoria.

Enligt Sveriges Radio ska skivan ha tillhört Michael Jackson personligen då det på plaketten står "To Michael Jackson". Givaren uppger att skivan budats hem vid en amerikansk välgörenhetsauktion i början på 90-talet. Äkthetsintyg saknas men objektet har granskats av besiktningsmannen Jan-Erik Ekblom som är förordnad av Stockholms Handelskammare och en av Sveriges främsta experter på vinyl, skivhistoria och dylikt.

Han uppskattar att platinaskivan med största sannolikhet är äkta. Vid en auktion 2009 i USA gick ett liknande objekt för 10 000 dollar.

Bild - 1
Mest läst