Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Malmöglädje

MFF körde över Häcken

Malmö FF visade guldform på Rambergsvallen. Daniel Larsson visade vägen och hela laget hängde på. 0-4 slutade det när MFF spelade ut Häcken. – Vi är sex poäng och kanske några mål ifrån guldet, säger Daniel Larsson till Canal+.

Fullt ös från start och chanser åt båda håll. Mathias Ranégie satte 1-0 för Häcken - men blev avvinkad för offside.

I stället blev det MFF som tog ledningen. Mohammed Ali Khans felpassning frispelade Malmöanfallaren Daniel Larsson, som ensam med Häckenmålvakten satte 0-1.

Bara tio minuter senare utökade Guillermo Molins MFF-ledningen. Med en riktig drömträff tryckte han in 0-2 bakom Christoffer Källqvist - och gav MFF guldvittring i den allsvenska slutstriden.

– Jag tänkte bara att jag skulle träffa mål, men ja, den är bra, säger Guillermo Molins till Canal+ när han i pausvilan får se hur drömmålet såg ut.

Molins:

– Vi följer vår matchplan bra men vi kan ännu bättre.

Häcken föll tillbaka helt efter MFF:s ledningsmål. Mathias Ranégie fick något bra läge i slutet av den första halvleken men avslutet var för klent.

Med fem minuter kvar av den första halvleken byttes Paulinho in i stället för Erik Friberg och i paus ersatte John Chibuike högerbacken Johan Lind.

Men hemmalaget lyckades inte förändra matchbilden när de fick vinden i ryggen i andra halvlek. Trots Häckentränarens tre offensiva byten tidigt i matchen lyckades de inte utmana MFF.

I stället kunde Yago Fernández stänga matchen med 20 minuter kvar att spela, 0-3. Tio minuter senare spädde samme man på förnedringen av Häcken med sitt andra mål.

Segern innebär att Malmö FF går upp i serietopp på nytt. 4-0-segern gör också att laget på nytt drygar ut försprånget vad gäller målskillnad mot jagande Helsingborg. Åtta mål skiljer lagen som båda ligger på 61 poäng med två omgångar kvar av allsvenskan 2010.

– Vi visste att vi hade press på oss i dag, inte bara att vinna utan även gärna med något plusmål för att hålla liv i målskillnaden. Och det gör vi på ett mycket bra sätt, säger MFF-tränaren Roland Nilsson till Canal+.

Daniel Larsson
Mest läst