Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
szb6387a
Kanske går det att dingla med fötterna vid Vallgraven utan att förfrysa tårna i veckan. Arkivbild.

Meteorologen: "Nu kommer värmen"

Skippa mössan och vantarna? Ja, det ser onekligen ljust ut för Västra Götaland denna vecka.– Nu kommer faktiskt värmen, säger meteorologen Maria Jansson.

Enligt prognosen skulle värmen ha kommit redan i helgen. Men på grund av en stor mängd moln fick inte solen sitt utrymme att värma upp Göteborg.

Nu gäller det att hålla ut under dagarna två: det kommer att vara en del moln även under söndagen och måndagen.

– Temperaturerna kommer att ligga mellan 2 och 5 plusgrader idag, säger Maria Jansson, meteorolog på Foreca, på söndagsmorgonen, då dimman inte hunnit lätta från Göteborg.

Men sedan kommer faktiskt värmen.

– Mildare luft tar sig in redan under måndagen, och även om det är fortsatt molnigt kommer temperaturen ligga mellan 3 och 8 grader, säger Jansson.

Och på tisdag ser det ut att bli riktigt fint.

– Det klarnar upp under måndagskvällen, och på tisdagen blir det upp mot 10 grader. På onsdag håller det i sig, som det ser ut, och blir det soligt.

Förra året var ju sommarvädret bitvis inte det bästa här i Västra Götaland. När kan man börja säga något om hur det blir i år?

– Juli var generellt kallare än normalt i fjol, ja, och även delar av augusti. Vi gör ju tiodygnsprognoser, så det är allt för tidigt att säga något om sommaren i år. Sedan kan man se tendenser hur det skulle kunna bli, men då handlar det om max en månad innan.

Mest läst