Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Håkan Skött, siste ordföranden, IF Metall Saab Trollhättan.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Metalls ordförande: "Inte kört med detta"

  – Detta var väl kanske inte bra men man fortsätter ändå prata. Det är inte kört bara för detta, säger Håkan Skött, IF Metalls klubbordförande på Saab.

  – Det är en stor affär och komplicerad process och då kan det väl i och för sig hända saker på vägen, säger Håkan Skött om affärsupplägget med Hawtai Motor som sprack efter en dryg vecka.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Spyker Cars har pratat med flera intressenter tidigare och det är väl fullt möjligt att diskutera med dem. Det är också möjligt att man forsätter prata med Hawtai men inte utifrån samma upplägg.


  "Stor affär"

  – Jag vill inte gå in på vilken information vi i facken har fått. Vi har naturligtvis haft information och vetat om att det är en stor affär och att det kan ske saker på vägen. Jag vill inte gå in på detaljer och berätta vad vi vet och inte vet, säger Håkan Skött.

  Oavsett dagens besked så är det för de anställda fortsatt oklart när produktionen i Trollhättan kan återupptas. Den spruckna affären med Hawtai förlänger dock sannolikt stopptiden.

  – Även andra saker måste falla på plats innan produktion kan dra igång, säger Håkan Skött och syftar på förhandlingarna kring skulder till underleverantörer och förhandlingarna med Europeiska investeringsbanken.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.