Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Max öppnar nytt

Hallå...Richard Bergfors, vd för Max, som öppnar nytt 18 oktober vid Torpavallen och som vill utöka i Göteborg.

Nu har Max hamburgare tre restauranger i Göteborgsområdet, varför så få?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi startade i Allum så sent som 2007, så vi växer i Norrlandstempo i Göteborg. Nu planerar vi två nya restauranger närmaste halvåret. Så visst är vi kraftigt underrepresenterade i Göteborg. Men samtidigt går det lysande. Vi har stora ambitioner att växa här och skulle haft fem-tio restauranger till. Men det svåra är att hitta bra lägen, byggplanering och tillstånd tar tid. Det får bli en hamburgare eller en restaurang i taget.

Munkebäck/Torpavallen blir den 89:e butiken. Hur ser framtiden ut?

– Vi ser en stor potential i storstäderna, Göteborg, Stockholm och Malmö. Vi planerar totalt ett 30-tal butiker de närmaste fyra-fem åren. Max startade ju som ett familjeföretag 1968 i Norrland och sen har vi spridit oss över hela Sverige.

Hur är konkurrensen mot främst två amerikanska hamburgerkedjor?

– Vi tycker att vi klarar oss bra. Och det finns en framtid i branschen. Snabbmaten har en framtid när människor prioriterar tid och äter mer utanför hemmet. Hamburgare är lika etablerad som husmanskost som köttfärs och spaghetti och pizza. Nu har vi en hel generation som växt upp med och vant sig med hamburgare, de behåller sina matvanor.

Max har nu 3 200 anställda och vid Munkebäcksmotet får 50-talet ungdomar jobb. Gav sänkningen av restaurangmomsen några fler jobb hos Max?

– Vi lät sänkningen av momsen gå tillbaka till kunderna. Vi sänkte priset med 140 miljoner och det gav en kraftig omsättningsökning. På så sätt har vi kunnat anställa fler ungdomar. Det rör sig om 200 heltidstjänster, till dags dato - räknat från 1 februari i år. Och det blir fler.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.