Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Grenli

Mats Gren: Jag är ledsen

IFK Göteborgs landslagsman Gustav Svensson är bara detaljer från en flytt till Kina. – Klubbarna är överens, säger Mats Gren till GP.

Gustav Svensson utsågs nyligen till Göteborgs bäste fotbollsspelare av GP.

GT avslöjade tidigare i dag att Blåvitts mittfältare är på väg till Kina.

Nu bekräftar IFK Göteborgs sportchef Mats Gren att han är såld till kinesiska klubben Guangzhou R&F FC.

– Klubbarna kom överens i måndags. Gustav åker dit på måndag efter landslagslägret och om han tycker familjeförhållandena är bra går affären igenom.

Mittfältaren, som är aktuell för Sveriges EM-trupp i sommar, är överens med Guangzhou om ett tvåårskontrakt.

Ett ekonomiskt pressat IFK Göteborg uppges få fem miljoner för Svensson, en summa som är högre än den klubben fick när Jakob Johansson gick till Grekland.

– Vi gör inte den här affären för pengarna. Detta var något Gustav ville. Det är kanske hans sista chans att komma utomlands. Vi var inte intresserade av att sälja honom men tyvärr är det så det fungerar, säger Mats Gren.

Det har ryktats om fem miljoner kronor. Vad är din kommentar till det?

– Det vill jag inte kommentera.

Ska ni ta in någon ersättare?

– Vi har bra spelare på den positionen. Men vi ska titta på hur vi ska göra.

Har IFK lovat Gustav Svensson att acceptera ett bud från utlandet i samband med att han kom till klubben?

– Lite såna diskussioner har förts innan jag började mitt jobb. Om det skulle komma någonting som Gustav var intresserad av skulle vi vara med och titta på det och inte bara säga blankt nej.

Känner du någon besvikelse mot Gustav?

– Nej, ingen besvikelse men jag är ledsen att han försvinner. Samtidigt har jag förståelse för hans beslut. Kinesiska ligan betalar väldigt, väldigt bra. Vi har inte skuggan av en chans, tyvärr.

Om Gustav Svenssons övergång till Kina blir av tappar Jörgen Lennartsson en av sina absoluta nyckelspelare. IFK:s tränare betonar att det fram till affären är helt klar bara är spekulationer men medger att mycket talar för att EM-aktuelle Svensson lämnar klubben.

– Ifall övergången blir av så är det till att börja med roligt för Gustav. Han vill ut igen och det är en chans för honom. Sen är han en spelare som har egenskaper som gör att han skulle saknas i alla fotbollslag. Han skulle saknas i Real Madrid om han lämnade dem, säger Lennartsson.

På det centrala mittfältet har IFK bra bredd. Tom Pettersson, Mads Albeak, Sabah Lawson och Sebastian Eriksson finns alla att tillgå vid sidan av Gustav Svensson. Och Blåvitts tränare verkar sitta lugn i båten.

– Vi har bra fotbollsspelare där. Vi har många skickliga att tillgå så vi sitter inte i sjön om Gustav lämnar.

Vad i hans spel skulle ni sakna?

– Hans skicklighet som fotbollsspelare. Men jag känner ingen jätteoro om han skulle lämna. Vi har fyra innermittfältare som är skickliga och har olika egenskaper. Gustav får komma tillbaka till klubben när vi spelar Champions League om några år.

Mest läst