Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
lasu

Matchhjälten efter segern: Vår sämsta match för i år

Ett sömnigt Frölunda höll på att tappa bort segern mot SHL-jumbon. Då räddade Nicklas Lasu sitt lag i boxplay.– Det har inte hänt så många gånger, säger han med ett leende.

Efter tre raka förluster i SHL mot Färjestad, HV71 och Skellefteå blev det seger igen för Frölunda. På hemmais inför 7 744 åskådare gjorde nyförvärvet från Växjö, Joey Crabb sin debut. Någon vidare Crabb-effekt blev det inte för Frölunda. Jumbon Karlskrona tog ledningen efter halva den första perioden genom Kristoffer Söder som petade in pucken. Kvittering kom bara 50 sekunder senare genom Joel Lundqvist.

Den 33-årige lagkaptenen har efter ett par tunga säsonger rent poängmässigt verkligen fått sig ett lyft under årets säsong. Mot SHL-jumbon under onsdagskvällen satte han sitt 19 mål för säsongen. Ett mål som tog honom förbi sitt poängrekord från säsongen 2002-03 då han noterades för 37 poäng (17+20). Efter målet mot Karlskrona står han på 38 poäng (19+19). Lundqvist själv har flera gånger pratat om att han gör sin kanske bästa säsong i karriären.

Oscar Fantenberg gav Frölunda ledningen i den andra perioden. Då såg ett för dagen blekt Frölunda ut att gå mot ännu en seger. Men med fyra minuter kvar kvitterade Karlskrona och tystade Scandinavium. Glädjen för gästerna blev dock kortvarig då Nicklas Lasu satte 3–2 dryga minuten efteråt. Slitvargen höll undan sin försvarare och tryckte in pucken bakom Johan Holmqvist. Ett mål som fick fansen i Scandinavium att hylla Lasu och det rejält. Spelaren som nästan är bättre i boxplay än spel fem mot fem.

– Det är klart det är lite speciellt att höra fansen sjunga ens namn. Jag har ju inte avgjort så många matcher men det har allt blivit några gånger ändå. Det här var oerhört viktiga poäng för oss, säger Lasu och fortsätter.

– Det här var nog kanske den sämsta matchen på hemmaplan för oss under säsongen. Vi är inte riktigt på topp nu men samtidigt att säga att det här är vår dipp, ja då är det ganska bra ändå.

En som var väldigt nöjd med Nicklas Lasu efter segern var tränare Roger Rönnberg som öste lovord över honom.

– Väldigt kul att just Lasu får kliva fram och avgöra. Han har varit bra för oss en period nu, i CHL-finalen var han vår absolut bästa spelare. Han spelar med en otrolig pondus och vinnarinställning och är bäst när det gäller. En sådan prestation av honom är väldigt kul och viktigt för vårt lag att en assisterande kapten kliver fram och spelar med den utstrålningen. Hans dubbla skottäckningar i slutet är något jag somnar gott till i kväll.

Slitvargen Nicklas Lasu är dock inte lika generös med lovorden efter avgörandet.

– Vi spelar inte så bra men lyckas vinna ändå. Det är det viktiga. Men det är gött att avgöra i ett sådant läge, de har precis gjort mål och vi har en utvisning. Men personligen tycker jag att min form varit lite upp och ner ett tag nu. Jag tycker att jag oftare borde vara på topp men dalarna är inte lika många som för några år sedan.

Mest läst