Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 2
Briljantgatan Västra frölunda (pilen).

Maskerad man försökte ta 3-årig flicka

En okänd maskerad gärningsman försökte röva bort en 3-årig flicka från en lekplats på Briljantgatan på lördagskvällen.

Det var vid tiotiden på lördagskvällen som en svartklädd maskerad man hoppade ur en bil på Briljantgatan i Västra Frölunda och gick in på en plats där flera barn lekte, greppade tag i en 3-årig flicka och försökte röva bort henne.

Hennes nioårige bror fick tag i hennes ben och sparkade och slog mot mannen, som släppte henne. Mannen sprang sedan till en svart bil där en person väntade, enligt uppgifter till polisen.

Det var bara barn på lekplatsen vid händelsen. Polisen söker nu efter vuxna som kan ha sett något.

Barnen har lämnat signalement på den svartklädda mannen, men ingen har noterat bilnumret eller bilmärke. Polisen undersöker flickans kläder och förhörde i går barnets föräldrar.

Nu ska enskilda förhör hållas med barnen för att hitta nya ledtrådar. Förhörsledare med specialkompetens kommer att hålla i förhören, som också kommer att spelas in med video.
– Det är fortfarande mycket som är oklart. Men det finns inget som tyder på osämja inom familjen eller att den skulle ha några fiender, säger Jan-Erik Lundberg.
Ingen person var i går misstänkt i fallet.

Händelsen är det tredje försöket att röva bort barn i sommar.

Den 23 maj försökte en okänd medelålders man dra in en åttaårig pojke i sin bil utanför Landvetterskolan efter att ha lockat med godis. Pojken lyckades slita sig loss och springa därifrån.

Den 12 juli försökte en man i 30-årsåldern röva bort ett tioårigt barn vid radiobilarna inne på Liseberg, men en anhörig till barnet skrek och drog i mannen tills hon lyckades få loss barnet.

Polisen grep mannen en kort stund senare, och har startat en utredning om olaga frihetsberövande.

Polisen har ingen misstanke om att det finns något samband mellan händelserna.

Mest läst