Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Martin Wannholt (M) skriver mer eller mindre rakt ut att vi skulle smyga runt på miljöförvaltningen och stoppa tjänsteutlåtanden som inte passar oss. Detta är absurt, något sådant utgår vi från att ingen folkvald sysslar med i Göteborgs Stad, inte heller vi, skriver debattörerna.

Martin Wannholt (M) går över alla gränser

Moderata kommunalrådet Martin Wannholts anklagelser mot oss är grundlösa. Vi har inte haft med ärendehanteringen av vindkraften i Hake fjord att göra, skriver Anneli Hulthén (S) och Mats Pilhem (V).

I GP (7/5 2013) går Martin Wannholt (M) till angrepp på de rödgröna gruppledarna. I en artikel som handlar om hanteringen av vindkraften i Hakefjord drar han in undertecknade trots att vi inte sitter i miljönämnden och inte haft med ärendehanteringen att göra.

Wannholt skriver också att han nu ska arbeta vidare mot den ”beslutskultur som motarbetar öppenhet och transparens i Göteborgs stad”. Wannholt skriver mer eller mindre rakt ut att vi skulle smyga runt på miljöförvaltningen och stoppa tjänsteutlåtanden som inte passar oss. Detta är absurt, något sådant utgår vi från att ingen folkvald sysslar med i Göteborgs Stad, inte heller vi. Det är en huvudlös anklagelse mot oss och vi hoppas på en mer saklig debatt i frågan framöver. För när det gäller Hakefjord är vi för vindkraftparken, men vi har inte varit inblandade i detaljerna kring tjänsteutlåtandet på miljöförvaltningen.

En ursäkt

Till saken hör att inte heller Wannholt sitter i miljönämnden så det är underligt att han besitter den detaljkunskap som han påstår sig ha. Och vi vill gärna ha en förklaring till varför han drar in oss i detta. Eller ännu hellre – en ursäkt för grundlösa anklagelser.

Frågan är vad han vill åstadkomma. Att han skulle brinna för miljöfrågor är något han dolt väl tidigare under sin politiska gärning.

Är det så att han bara vill synas som en stridbar man för att stärka sin position i maktkampen inom Moderaterna i Göteborg?

Det tråkiga är att när Wannholt går över alla gränser i den moderata maktkampen så skadar han förutsättningarna för framtida överenskommelser mellan blocken i för staden viktiga frågor, exempelvis infrastrukturen. Göteborg förtjänar bättre.

Anneli Hulthén (S)

kommunstyrelsens ordförande

Mats Pilhem (V)

kommunalråd

Bild - 2
Bild - 3
Mest läst