Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

marta

"Marta har fått frågan"

Fotbollssäsongen är slut, men hos klubbarna i Göteborg råder det stor aktivitet. Mattias Bjärsmyr, Wanderson och Marta är spelare som varit väldigt omdiskuterade så här långt.

Tuffast på värvningssidan har IFK Göteborg varit, då klubben redan gjort klart med John Alvbåge och Daniel Sobralense till nästa säsong. Samtidigt rycker Blåvitt i flera etablerade namn ute i Europa. Per Nilsson, Marcus Berg och Mattias Bjärsmyr är alla spelare som ryktats vara på väg till klubben.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi för en diskussion med våra utlandsproffs, säger Håkan Mild, sportchef i IFK Göteborg. Vi får tillbaka Pär Ericsson, Nicklas Bärkroth och Alexander Faltsetas som varit utlånade, men Faltsetas kommer vi inte att skriva något nytt kontrakt med.

Vad letar ni för spelare?

– Vi letar efter en mittback och en mittfältare. Två rutinerade spelare som kan gå in och prestera och som de yngre spelarna kan se upp till.

Häcken har inte visat lika stor aktivitet på värvningsfronten som IFK Göteborg. I somras gjorde man klart med Andres Vasquez, Maranhao och Oscar Lewicki. Klubben letar efter en ”Ranegie-typ” som kan förstärka laget offensivt.

– Vi har Waris Majeed som vi förlängde kontraktet med i går från två till fyra år. Vi hade Robin Eriksson på lån under säsongen, men vi valde att släppa honom. Peter Nyström har lämnat för Halmstad och vi har precis börjat prata kontrakt med Josef Karlsson. Vi letar efter en center, kanske en central mittfältare och en ytter, säger Sonny Karlsson, sportchef i Häcken.

Mats Persson, sportchef i Gais, har ett tufft jobb framför sig. Mervan Celik är redan förlorad och lämnar gratis, men vart mittfältaren går är inte klart. Wanderson ryktas vara på väg till Helsingborg, samtidigt sitter kaptenen Fredrik Lundgren på ett utgående kontrakt.

– Det är ganska ovisst för oss. Celik är definitivt borta, Wanderson eventuellt med. Med Lundgren vet jag inte om jag ska vara ärlig, vi har inte haft tid att prata ännu. Vi letar främst efter en forward eller yttermittfältare, säger Mats Persson.

Jitex, med Stefan Rehn som ny huvudtränare, hoppas värva en försvarare och tre offensiva spelare.

– Vi har fyra provspelare denna vecka och två nästa vecka, säger Mats Heed, sportchef i Jitex.

Göteborg FC satsar hårt efter avancemanget i Champions League. Klubben jagar världens bästa fotbollsspelare Marta samtidigt som man hoppas kunna behålla spelarna som finns i laget i dag. Jane Törnqvist kommer med all sannolikhet att fortsätta även under nästa säsong enligt Lasse Svensson, sportchef i Göteborg FC.

– Vi vet att det finns andra klubbar som erbjudit vissa av våra spelare kontrakt, men vi tror att alla stannar. Det stämmer att vi är intresserade av Marta, det är seriöst och vi har ställt en fråga till henne, säger Lasse Svensson.

Mest läst