Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Marklund fick Diamantbollen

  FOTBOLL: Lite förberedd var hon allt. - Jag hade faktiskt med mig ombyte, säger Diamantbollvinnaren Hanna Marklund.
  Tidigare under kvällen hade hon redan blivit utsedd till "årets back". En stund senare ropades hon upp igen på Johanneshovs scen, nu för att ta emot Diamantbollen - i en ny klänning.
  - Det handlar om att våga, säger hon och skrattar. När jag höll på att prova klänningar var det någon som sade: "varför inte ta med båda", och så fick det bli.
  Du var lite förberedd, alltså?
  - Det är svårt att förvänta sig, men visst är jag nöjd med min säsong, både i landslaget och i Sunnanå.
  Många kritiserade henne när hon lämnade en given plats i Umeå för att flytta hem. Det talades till och med om att hon skulle trappa ner.
  - Så kände aldrig jag. Jag har fått mycket mer att göra i Sunnanå jämfört med Umeå och det har gjort mig gott. Det känns verkligen som om jag har kommit hem. Jag har till och med fått spela med mina systrar.
  En annan förklaring till hennes framgång är platsbytet i landslaget.
  - Det är klart att det har påverkat. Det är som mittback jag trivs och tycker själv att jag hör hemma. Skall jag lyckas som ytterback måste jag även spela det i klubblaget och det har inte varit aktuellt på länge.
  Hanna Ljungberg har hon spelat med i många år. Umeåstjärnan, som fick priset som "årets forward", är imponerad över spelaren hon nu fått möta som motståndare.
  - Hon är klart bäst som mittback och en värdig vinnare av Diamantbollen. Hon var riktigt duktig under EM och har visat i sitt klubblag att hon håller en hög och jämn nivå och axlar ansvaret som ledare. Jag har sagt det många gånger förr att hon är den svåraste backen att ta sig förbi; Följsam och duktig en-mot-en, det är alltid en utmaning att möta henne.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.