Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

"Mardrömmen" över för DSK

Åtalet mot förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn om misstänkta sexövergrepp har lagts ned.

-Två och en halv månaders mardröm är över för mig och min familj, sade han.

Slutet på den skandalartade historien om "DSK" som fyllt medierna sedan i maj blev ett slags antiklimax, inte minst i hans hemland Frankrike där han tidigare var en självklar utmanare till Nicolas Sarkozy i nästa presidentval. Försvarsadvokaten William Taylor passade på att klandra medierna och rättsapparaten för att ha varit snabba att döma hans klient.

-Jag är ivrig att få återvända till mitt hemland, sade Strauss-Kahn till journalister när han återkom till lyxlägenheten på Manhattan där han suttit i husarrest.

I ett skriftligt uttalande tackade Strauss-Kahn alla vänner i Frankrike och USA som har trott på hans oskuld, och alla de tusentals människor som stött honom.

"Vi kommer inte att ha någonting ytterligare att säga i det här fallet och vi ser fram emot att återvända hem och återgå till ett något mer normalt liv", sägs det i uttalandet.

Domaren Michael Obus vid Högsta domstolen i delstaten New York gick på distriktsåklagare Cyrus Vances linje att åtalet skulle läggas ned för att "det inte är bevisat bortom rimligt tvivel" att hotellstäderskan som anklagat Strauss-Kahn för att ha tvingat henne till oralsex och försökt våldta henne på lyxhotellet där hon jobbade talat sanning.

Uppgiften om att hon ljugit om en gruppvåldtäkt i asylansökan som gav henne uppehållstillstånd i USA har inverkat graverande i fallet. Även uttalanden som hon gjort har ansetts undergräva hennes trovärdighet.

Domaren avslog en begäran från kvinnans advokater om att distriktsåklagaren skulle frikopplas från fallet och ersättas av en specialåklagare.

563286.jpg
Mest läst