Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Maraisane spelklar för Gais

  Gais får ett offensivt tillskott till tisdagens match mot Ängelholm. Sydafrikanen Pule Maraisane, 20, är klar för spel.

  Gais sportchef Jonas Lundén bekräftar för GP att alla papper nu är klara.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Under tisdag förmiddag blev det klart med både arbetstillstånd och uppehållstillstånd från Migrationsverket. Och Pule Maraisane kunde tas ut till den 19-manna-trupp som åker till Ängelholm för match i Superettan.

  Den sydafrikanske talangen skrev på för Gais i slutet av mars, men kom till Sverige först för tolv dagar sedan.

  – Så fort han kom till Sverige har det gått enligt plan och kanske lite snabbare. Arbetstillståndet brukar kunna ta sin tid att få klart, men det har gått snabbt och det känns jättekul att han nu är disponibel, säger Jonas Lundén.

  Gais, som inlett säsongen knackigt med bara åtta inspelade poäng på åtta omgångar, hoppas nu på att Maraisane kan tillföra ytterligare en dimension till laget, i någon av de offensiva rollerna i 4-3-3-spelet.

  – Vi får se hur lång tid det tar för honom att acklimatisera sig till Sverige, Superettan och den svenska kulturen. Det är en ung kille som vi tror på även på sikt. Vi kommer inte att stressa, men förhoppningsvis kan han gå in och hjälpa till redan från dag ett, säger Jonas Lundén.

  Maraisane spelade i mars i år i de afrikanska U20-mästerskapen för Sydafrika.

  – En ganska snabb, irrationell spelare. Helt okej teknik, kvicka fötter. Han har också gjort en del poäng, både assist och mål. Men killen är 20 år, man får ha lite tålamod, säger Jonas Lundén.

  Ängelholm och Gais som möts under tisdagkvällen ligger båda under det nedre kvalstrecket.

  – Det har gått lite upp och ner. Vi har blandat och gett. I år är tanken att vi skall stabilisera oss och göra en stabil säsong i Superettan för att nästa säsong vara med och slåss om en topp tre-placering, säger Jonas Lundén.

  – Det tar lite tid när man ändrar spelsystem och det är många nya spelare. Men vi tror på detta och vi jobbar hårt varje dag och vi hoppas att det skall ge resultat redan i kväll givetvis.