Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
szae4435

Mannerström: Sådana idiotidéer finns ju inte i Göteborg

Engelska tidningen Evening Standard hyllar Göteborgs matliv och menar att Göteborg har ett bättre och billigare utbud än Stockholm. Stjärnkrögaren Leif Mannerström, som snart får besök på sin restaurang Kometen av superartisten Bruce Springsteen, gläds över lovorden:– Det är hedrande att höra, säger Leif Mannerström.

Det är i en lista som Evening Standard hyllar Göteborg. Bland annat skriver man att "Lilla London" har ett billigare och bättre matutbud än det som finns i huvudstaden.

Stjärnkrögaren Leif Mannerström, håller med om att staden har ett utmärkt matliv.

– Det var ju hedrande att höra. Enligt mig finns det många bra krogar i Göteborg. Men det finns många bra krogar i Stockholm också. Man ska inte generalisera, men utelivet i Göteborg är annorlunda än det i Stockholm, säger han.

Han upplever att det är fler singelmänniskor och att man öppnar gigantisk krog efter gigantisk krog i Stockholm.

– De knaprar på varandra. Men det gör vi inte i Göteborg.

Hur skiljer det sig åt?

– Man kan säga såhär att en restaurang som Kometen inte finns i Stockholm. Ett ställe som tillagar den typ av husmanskost. Man bryr sig inte så mycket om maten och husmanskost, man vill mer sälja dricka.

Han känner även igen föreställningen om att maten i Göteborg generellt är billigare.

– Det har att göra med att man i huvudstaden kan ta ut högre priser. I Göteborg finns det ingen restaurang eller nattklubb där man vaskar och skit. Sånt gör man inte här, man skulle aldrig komma på tanken. Det gör man i Båstad och Stockholm, sådana idiotidéer finns ju inte i Göteborg. Det kan vara lite mer jordnära här.

Men Leif Mannerström konstaterar fortfarande att Stockholm har ett utmärkt matliv - bara att det skiljer sig från Göteborgs.

– Jag gillar båda. Att det bästa med Stockholm är tåget till Göteborg, det skulle jag aldrig säga.

Tidigare har fler engelska tidningar hyllat Göteborg och dess matliv, bland annat the Guardian och Independent. Även om Leif Mannerström inte vill utse en tydlig vinnare, så är en sak klar - engelsmännen gillar Göteborg.

Mest läst