Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Man skjuten i Hisings Backa

En 35-årig man blev på fredagskvällen skjuten på Blendas gata, två dygn efter skottlossningen på Körkarlens gata. Ännu på lördagsmorgonen hade ingen misstänkt gripits.

Det var vid 22.30-tiden som en man påträffades skadad, men vid medvetande på Blendas gata. Det var länge oklart om skadorna verkligen var skottskador, men på lördagsmorgonen bekräftar Sahlgrenskas pressjour att så är fallet.

Mannen är enligt pressjouren i 35-årsåldern och hans skador är lindriga.

Boende i Backa kunde minuterna efter att mannen påträffats skadad rapportera att ett femtontal polisfordon, minst en helikopter och ett par ambulanser fanns på plats i området.

De rörde sig från Balladgatan nere i Brunnsbo, vidare utefter Litteraturgatan och upp till Selma Lagerlöfs Torg. Enligt uppgift blev flera andra personer nedlagda på marken och visiterade, i samband med polisens jakt på den skyldige.

Strax före midnatt konstaterade polisen att läget i Backa var lugnt.

Ingen gärningsman har kunnat spåras, ännu på lördag morgon.

I onsdags kväll blev en 37-åring, med kopplingar till Bandidos, skjuten i benen utanför sin bostad på Körkarlens gata. I vilken mån den ena händelse hänger samman med den andra, ville polisen inte uttala sig om.

- Vi utesluter inte att det finns ett samband, säger polisens presstalesman Ulf Edberg på lördagsförmiddagen.

Mest läst