Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Man greps i centrala Göteborg efter misstänkt mord

En 54-årig man har mördats brutalt i ett hus i Hamburgsund. "Det har hänt en del i huset. Det var mycket blod", säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

En 26-årig man greps sent på onsdagskvällen misstänkt för mord alternativt dråp. Mannen greps vid Korsvägen i Göteborg.

55-åringen ska enligt polisen ha avlidit av ett flertal stickskador som syns på kroppen. Brottet har sannolikt ägt rum under onsdagens eftermiddag eller förkväll.

Kriminalkommissarie Thord Haraldsson, som leder utredning, slår fast att det rör sig om ett mord.

– Det är ingen tvekan om att det rör sig om ett mord. Vi kan konstatera att han har en mängd stickskador på olika delar av kroppen och det finns också andra saker här i huset som tyder på det. Vad går jag inte in på, säger han.

– Dödsorsaken kan vi inte fastställa förrän obduktionen på måndag men mannen har ett flertal stickskador som man kan se på kroppen, säger Peter Adlersson, presstalesman för polisen i Region Väst.

Vid tretiden på torsdagseftermiddag hölls förhör med den misstänkte mannen efter att en advokat tilldelats honom.

– I och med att han lämnat in sig själv, hoppas att han ger en trovärdig berättelse i det här förhöret, säger Peter Adlersson, presstalesman för polisen i Region Väst.

Teknisk undersökning har utförts under dagen, men kommer att fortsätta efter att polisen haft förhör med den misstänkte.

– Den tekniska undersökningen kommer att fortsätta på fredagen, då hoppas vi på att kunna utgå ifrån hans uppgifter, säger Peter Adlersson.

Den döde 55-åringen är skriven på adressen i Hamburgsund. Hans anhöriga är underrättade. Den anhållne mannen är misstänkt för mord och är 26 år gammal.

Polisen har även genomfört en dörrknackning bland närboende i området.

– Det har hänt en del i huset. Det var mycket blod, säger Thord Haraldsson till Bohusläningens reporter på plats.

Dörrknackningen har gett en del uppgifter.

– Grannarna har gjort iakttagelser och vi har fått fram uppgifter som talar för att det är den misstänkte personen som ligger bakom, säger Thord Haraldsson.

Polisen har bekräftat att de två männen känner varandra, men de vill inte gå in på vilket sätt. I massmedier cirkulerar bland annat uppgifter om att 26-åringen varit anställd av 55-åringen.

Aftonbladet uppger att den gripne har berättat för polisen att orsaken till att han dödat 55-åringen är att han "inte fått betalt av honom".

– De båda männen känner varandra men på vilket sätt vill vi i nuläget inte gå in på. De är hur som helst inte släkt, uppger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Polisen utesluter inte att det kan finnas andra motiv eller att det kan röra sig om en eventuell arbetsrelation. Fuxborg slår fast att det för sig om ett färskt brott.

– Det är inget som har skett för några veckor sedan. Men när i tidpunkten vågar jag inte svara på, säger han.

Strax innan tiotiden på onsdagskvällen ringde en person in till polisen och uppgav att ett grovt brott har skett i Bohuslän. Inringaren menade på att gärningsmannen befann sig på korsvägen och ville överlämna sig själv till polisen.

– Vi åker till inringaren och hämtar upp personen. Sedan åker vi till Korsvägen för att leta efter gärningsmannen. Där står han och väntar på oss. Han grips ganska odramatiskt, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Region Väst.

Den gripne mannen uppger för polisen att han har haft ihjäl en person i Hamburgsundsområdet. Polisen tar mannens uppgifter och åker till den angivna platsen för att kontrollera så att det stämmer.

– Vi skickar en polisbil till det hus eller villa som personer menar att han begått brottet, säger Thomas Fuxborg.

Väl på plats kan polisen konstatera att uppgifterna stämmer. Det är mycket riktigt att personen i fråga är död. Polisen spärrar därefter av byggnaden.

På torsdagsförmiddagen inleddes den tekniska undersökningen på platsen. Det hålls också förhör med den misstänkte mannen. Även en dörrknackning i området i anslutning till brottsplatsen ska genomföras.

– Det är en hel del grejer som måste göras här. Framförallt identifieringen och att underrätta de anhöriga, förklarar Thomas Fuxborg.

När tror du att ni har fått en klarare bild över situationen?

– Sådana här saker tar alltid tid. Det kan ta flera timmar.

Den misstänkte mannen är nu anhållen. Även hans identitet har inte kunnat bekräftas än.

– I nuläget kan jag inte gå in på mer detaljer angående den misstänkte förutom att han är anhållen, säger Thomas Fuxborg.

Händelsen rubriceras som misstänkt mord.

Hur den misstänkte 26-åringen tagit sig de nästan 13 milen från Hamburgsund till Göteborg är ännu så länge höljt i dunkel.

Mest läst