Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
f
Fler kvinnor uppger att de blivit utsatta för sexuella trakasserier i bassängen på Vattenpalatset under lördagen.

Man grabbade tag i kvinnas underliv på badhus

Vid femtiden på lördagen ringde en kvinna till SOS Alarm från Vattenpalatset i Vänersborg. Kvinnans dotter ska då ha blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp i bassängen. Mycket tyder på att fler kvinnor är drabbade.

Enligt polisens presstalesman i Väst, Hans Lippens, kom larmet från Vattenpalatset in tio över fem på eftermiddagen i lördags. En polispatrull sändes till platsen och tog upp en anmälan om sexuellt ofredande. Någon misstänkt gärningsman ska då inte ha varit kvar på badhuset.

Läs även: Vattenpalatset förstärker efter larm om ofredanden

Som det verkar har fler kvinnor och unga flickor blivit utsatta för sexuella ofredanden. TTELA hade under söndagen kontakt med tre som säger att de har gjort polisanmälningar. Två av dem ska själva ha blivit tafsade på. I det tredje fallet var det en dotter som ska ha blivit jagad och tagen på rumpan. Enligt samtliga var det en vuxen man som tafsade.

– Jag gjorde polisanmälan när jag kom hem, berättar en av dem.

Hon höll sitt lilla barn i famnen, när mannen tog tag i hennes höfter och tryckte sig mot henne flera gånger.

– I det ögonblicket kände jag mig helt förlamad. Jag kunde inte släppa mitt barn ner i vattnet och inte försvara mig. Jag hade stenkoll på barnen efter alla rykten som går, men tänkte inte att det skulle kunna hända mig, berättar hon.

Mamman, vars dotter ska ha blivit jagad och nypt i rumpan av mannen, berättar att flickan blev både rädd och förtvivlad.

– Eftersom det var en vuxen man blev hon rädd och vågade inte säga något. Hon var rädd att han skulle göra något värre, säger hon.

Den tredje kvinnan berättar att en man mötte henne inne i den grotta som finns i badhuset och han där grabbade tag i hennes underliv.

– Jag blev mest förbannad, men jag har hört att yngre flickor har drabbats och jag är glad att det var jag och inte min dotter som råkade ut, säger hon.

På söndagseftermiddagen hade polisen i Trollhättan kännedom om två anmälningar om sexuella ofredanden på Vattenpalatset, men inre befäl Karl-Johan Främling utesluter inte att det kan finnas fler.

– Det kan vara en fördröjning i våra system och det kan komma in fler anmälningar. Vi vill gärna ha in vittnesmål och anmälningar. Ibland är det ett mörkertal när kvinnor inte anmäler sådana här händelser, säger han.

Polisen kommer under måndagen att fortsätta utreda ofredandena.

– Vi har inga misstänkta än och vilken omfattning det rör sig om är vi inte säkra på ännu, men det här kommer att föranleda stora ansträngningar från vår sida, säger Karl-Johan Främling.

Mest läst