Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

sy84294c.jpg
Pojkarna, 4 år och 8 år gamla hittades döda i vattnet på måndagen.

Mamman erkänner mord på sina söner

Den mordmisstänkta mamman i Sigtuna erkänner att hon tagit livet av sina söner, uppger hennes advokat för Aftonbladet.se.

Hon är nu häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Kvinnan har ju erkänt två fall av mord och det gjorde hon under förhören i går redan, säger Stefan Marcopoulos, informationsansvarig vid Norrortspolisen.

Varför kvinnan dödat barnen vill polisen i nuläget inte gå in på.

– Det kan störa den fortsatta utredningen eftersom vi fortfarande söker efter vittnen.

Alla som gjorde några iakttagelser i det aktuella området i söndags kväll mellan klockan 18 och 24 som kan ha koppling till morden på de små pojkarna uppmanas att kontakta polisen.

– Vi fortsätter att bedriva utredningen förutsättningslös, säger Stefan Marcopoulos.

Den 30-åriga mamman begärdes häktad under förmiddagen, misstänkt för att ha mördat sina två små barn, hon är på sannolika skäl misstänkt för morden.

Mamman var anhållen skäligen misstänkt. Som skäl för häktningen anger åklagaren flyktfara och risk för att kvinnan skaffar undan bevis och försvårar utredningen, så kallad kollusionsfara.

Barnen, två pojkar fyra och åtta år gamla, anmäldes försvunna på söndagskvällen sedan den yngstes pappa fått en känsla av att något inte stod rätt till när han pratade i telefon med mamman. Polisens dykare hittade pojkarnas kroppar i vattnet nära en brygga vid Munkholmsbadet i Sigtuna i måndags.

Morden ska enligt åklagarens häktningsbegäran ha begåtts i Sigtuna den 18 september, alltså i söndags.

Mest läst