Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

709204.jpg

Majoriteten vill stänga krogar klockan 03

Sociala resursnämnden har röstat igenom förslaget om att dra in femtillstånden för stadens krogar.

Under eftermiddagens sammanträde i sociala resursnämnden röstade en majoritet igenom förslaget om att dra in femtillståndet.

- Nu har det gått igenom första instansen, det känns bra. Det är viktigt att gå vidare med det här, säger nämndens ordförande Dario Espiga (S).

Ärendet är dock inte helt klart, det ska gå genom både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige innan slutgiltigt beslut fattas. Men just nu tyder det mesta på att krogarna tvingas stänga vid tre.

Oppositionen är kritisk till beslutet:

- Om en majoritet nu vill stänga krogarna tidigare bör man också utreda vilka konsekvenser det för med sig. Det kan handla om svartklubbar, mer folk som rör sig ute nattetid, vilka resurser som då måste sättas in - för att ta några exempel, säger ledamoten Johan Fält (M), i ett pressmeddelande.

Jonas Ransgård, gruppledare för Moderaterna i Göteborg:

- Jag tycker det är tråkigt. Rapporten som ligger till grund visar inte det den sägs visa. Det är sant att man blir mindre full om man sover än om man är på krogen, men det är inte säkert att människor sover för att den lagliga krogen är stängd.

Han ser det dock inte som omöjligt att kommunfullmäktige ändrar sig i frågan.

- Det är så klart brant uppförsbacke nu, man kan inte säga annat. Men förra gången det diskuterades så ändrade man sig.

Magnus Albrektson är vd på Park Lane, och en av dem som påverkas om tillstånden dras in.

- Det känns inte alls kul. Men jag var ändå ganska förberedd på det här. Ingenting förvånar mig längre. De har ju bestämt sig för längesen, säger han till GP.

Han fortsätter:

- Men jag tycker det är en gåta att man inte har lyssnat på oss krögare. Det finns två parter här: polisen och krögarna. Men den ena har man inte lyssnat på.

I dagsläget har 16 krogar femtillstånd i Göteborg.

I nuläget är det 16 krogar och nattklubbar i Göteborg som har serveringstillstånd till klockan fem. Det utnyttjas dock bara av sex, de övriga stänger klockan fyra på natten.
Förutom krogarna på Avenyn är det nattklubben Rio Rio vid Feskekörka och Casino Cosmopol som har tillstånd till klockan fem. (TT)

Mest läst