Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Magnus Hedman fälld för sexköp

Den före detta landslagspelaren i fotboll – Magnus Hedman – har dömts för köp av sexuell tjänst.

Han dömdes till 50 dagsböter á 50 kronor. Förutom Hedman dömdes även Dulee Johnson på måndagen av Svea hovrätt till 70 respektive 50 dagsböter för köp av sexuell tjänst. Därmed ändrade hovrätten på tingsrättens friande dom.

Åtalen om sexköp ingick i en större härva där ett rumänskt par nu fick sin dom för koppleri fastställd.

Hovrätten finner styrkt att de båda idrottsmännen köpt sex trots att de själva förnekat detta.

Hedman har erkänt att han i februari 2010 deltog i en fest på ett hotell i Täby norr om Stockholm. Efter festen åkte han och några av festdeltagarna till en lägenhet på Södermalm i Stockholm där han hade sex med en kvinna. Hedman hävdar att varken han eller någon annan betalat för detta.

Hovrätten framhåller att det inte bevisats att landslagsspelaren betalat några pengar men anser ändå, till skillnad mot tingsrätten, att mannen måste ha förstått att de kvinnor som följde med till lägenheten var prostituerade.

Kvinnorna hade utmanande klädsel, sminkning och talade engelska med kraftig brytning. Enligt domstolen borde mannen ha insett att kvinnorna kunde vara betalda eskortflickor.

"Genom att ha samlag med en av dem har mannen tagit en medveten risk och han ska därmed dömas för köp av sexuell tjänst" skriver hovrätten.

Dulee Johnson, som tvingats lämna sin klubb, fälls för att han i mars förra året vid ett tillfälle köpt sex i sin lägenhet i Solna och vid ett annat tillfälle försökt köpa sex.

Hovrätten anser att hans nekande och förklaring till vad som hände i lägenheten är en efterhandskonstruktion.

TT

sx89c919.jpg
Mest läst